MónTerrassa
El CN Terrassa acull el Campionat d’Hivern Open de Natació Adaptada

El Club Natació Terrassa acollirà el proper dissabte 19 de febrer el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada, esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, i que ha estat presentat en roda de premsa aquest migdia. L’acte ha comptat amb la presència del president del club, Joan Herrera; del gerent de la FCECS, Omar Font; del director de la competició, Jaume Marcé; del coordinador de la secció de natació del club, Eugeni López; i de la nedadora Sarai Gascón. També hi han estat presents altres nedadors de l’equip d’adaptada, com ara Daniel Uríos i José Luis Corredera, i els tècnics Jordi Bosch i Víctor Muñoz. Cal destacar que és la setena vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició oficial de natació adaptada.

El president del club Joan Herrera ha afirmat que la competició mostra “la millor cara de l’esport, ja que aplega l’esperit competitiu i ens mostra, a la vegada, la seva força com a element d’integració”. També ha remarcat que el club “té la sort de comptar novament amb una de les protagonistes de la cita, la Sarai Gascón, una esportista amb un palmarès espectacular” en el qual destaquen vuit medalles paralímpiques aconseguides en quatre edicions diferents dels Jocs, al que Gascón ha respòs que “és un plaer tornar a representar al club”.

Al seu torn, el gerent de la FCECS Omar Font ha expressat el seu agraïment al club: “És un orgull que el CN Terrassa porti set anys col·laborant amb nosaltres en aquest esdeveniment i que ens posi tantes facilitats. Es nota la seva implicació en l’àmbit de la natació adaptada”. En la mateixa línia, el director de competició Jaume Marcé ha agraït el club que, un cop més, sigui la seu del campionat: “És la nostra segona casa. Ens agrada molt el seu ambient familiar”.

El màxim responsable de la secció de natació del club Eugeni López ha expressat la seva satisfacció per la “confiança dipositada en l’entitat” per acollir aquest campionat i ha fet èmfasi en la filosofia inclusiva de la secció. “La nostra oferta inclou l’escola de natació i els equips infantil, júnior i absolut, així com l’equip de natació adaptada, l’equip d’aigües obertes i màster i el grup d’entrenament Endurance. És a dir, disposem d’un ventall ampli d’opcions per practicar la natació des de perspectives diverses”.

Tres hores de natació

La màxima cita catalana, que arrencarà a les 16.00 hores i s’allargarà fins a les 19.00 hores, aplegarà un total de 86 nedadors de 19 clubs, setze catalans, un valencià, un aragonès i un gallec. La llista de noms propis del campionat l’encapçalen els medallistes als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020, la nedadora del club Sarai Gascón, plata en 100 m lliures i bronze en 100 m papallona; Núria Marquès, del CN Sant Feliu, plata en 100 m esquena i bronze en 200 m estils; Antoni Ponce, del CN Sitges, plata en 100 m braça i 200 m lliures; Óscar Salguero, del CN Sabadell, plata en 100 m braça; i Miguel Luque, de la Fundación Adapta2, plata en 50 m braça.

Nou comentari

Comparteix