Presentació del campionat català d'hivern open de natació adaptada

Presentació del campionat català d’hivern open de natació adaptada | CN Terrassa

El Club Natació Terrassa acollirà el proper dissabte 1 de febrer el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de Natació Adaptada, esdeveniment que organitza la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS), amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física i la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, i que ha estat presentat en roda premsa aquest dijous.

L’acte ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club, Cristina Rey; del gerent de la FCECS, Omar Font; del director de la competició, Jaume Marcé; i del coordinador de la secció de natació del club, Eugeni López. També hi han estat presents els nedadors del club Daniel Uríos i Pau González, els tècnics Carles Millera i Gemma Soler i el campió del món de natació adaptada Toni Ponce. Cal destacar que és la cinquena vegada consecutiva que el club és la seu d’una competició oficial de natació adaptada.

El director de competició Jaume Marcé ha recalcat les característiques especials d’un any amb cita paralímpica. “És diferent, però no només per als que poden anar als Jocs. La màgia de l’any paralímpic es contagia a la resta de nedadors. La veuen i la perceben, ja que aquí neden tots junts. Els nedadors internacionals són un referent i, en aquesta cita, la resta de nedadors poden escalfar amb ells i competir contra ells”. D’entre els participants en la màxima cita catalana, Marcé ha xifrat en sis o set el nombre d’aspirants a Tòquio 2020, tot subratllant que “encara s’ho han de guanyar”. Ha afegit que, en un any paralímpic, “totes les competicions adquireixen una importància extra”. “Com que sempre es parla dels Jocs, el nedador té un estímul constant”.

El director de competició ha afirmat també que, per a molts dels participants, la cita serà una oportunitat per fer mínima per al Campionat d’Espanya que se celebrarà a Madrid el mes de març. Marcé ha aclarit que es concediran medalles en modalitat multidisability, és a dir, als tres millors nedadors de cada prova, als tres que més s’apropin al rècord del món de la seva categoria.

Més de tres hores de natació

La màxima cita catalana, que arrencarà a les 16.00 hores i s’allargarà fins a les 19.30 hores, aplegarà un total de 89 nedadors de 18 clubs, setze catalans, un valencià i un canari. La llista de noms propis del campionat l’encapçalen els medallistes als Jocs Paralímpics de Rio 2016 Núria Marquès, Óscar Salguero i Miguel Luque; el campió del món Toni Ponce; i els internacionals José Antonio Marí, David Levecq i Marian Polo. Es tracta de la primera competició de l’any en piscina de 50 metres que servirà per afinar l’estat de forma de cara al Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes, que tindrà lloc a Madrid el 21 i 22 de març. Els reptes d’enguany per als nedadors internacionals són el Campionat d’Europa que tindrà lloc a Funchal (Portugal) el mes de maig i, evidentment, els Jocs Paralímpics de Tòquio.

Nou comentari