MónTerrassa
El CN Mataró, primer escull del CN Terrassa en la Copa del Rei
  • CA

El Club Natació Terrassa disputarà demà el tercer partit de quarts de final de la XXXIII Copa de SM El Rei Premaat de waterpolo que se celebrarà a les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell. El conjunt de Dídac Cobacho s’enfrontarà contra el Quadis CN Mataró, un rival tradicionalment incòmode especialment a la capital maresmenca, en piscina descoberta. La gran novetat d’enguany és la celebració unitària de la Copa del Rei i de la Copa de la Reina, fet que, en el cas masculí, concedirà un dia de descans als equips que guanyin els quarts de final. El tècnic local no amaga la seva debilitat per la Copa.

“És una competició que m’agrada molt. El format d’eliminatòria directa sempre proporciona partits emocionants i disputats, amb tensió, que sovint no tenen res a veure amb els compromisos de lliga, i propicia sorpreses. T’obliga a estar aquell dia al cent per cent, amb tota la feina feta, amb el rival ben estudiat”. Tal com va manifestar el dia del sorteig, l’entrenador egarenc entén que el fet que el Barceloneta vagi per l’altra part del quadre suposa “un estímul més”. “Hores d’ara, és el gran favorit, un equip molt difícil de superar. Per a la resta d’equips, arribar a la final esdevindria una gran il·lusió”.

Quant al Mataró, Cobacho assegura que l’alt grau de coneixement és mutu. “De fet, som onze equips a Divisió d’Honor i tots ens coneixem molt. Portem moltes temporades a la categoria i es produeixen, en general, pocs canvis, tant d’entrenadors com de planters, de manera que la forma de jugar no acostuma a patir gaire modificacions”. El tècnic terrassenc reconeix que el feu maresmenc esdevé un “escenari maleït”, amb el condicionant de la piscina descoberta. De fet, en el partit de la vuitena jornada de lliga disputat a Mataró, el CN Terrassa va caure 8 a 5. La circumstància que el matx sigui en piscina neutral fa preveure un partit més igualat. En cas de passar a semifinals, el rival dels egarencs seria el guanyador del xoc entre l’Astralpool CN Sabadell i el CN Barcelona. El Quadis CN Mataró ha disputat enguany dues fases de l’Euro Cup i va ser eliminat en la ronda de quarts de final pel Digi Oradea romanès. El conjunt que dirigeix Beto Fernàndez presenta una novetat respecte la temporada passada, el brasiler Gustavo Guimaraes, “que els ha proporcionat més potencial ofensiu”. L’altre referent en atac dels maresmencs és Germán Yáñez, màxim anotador de l’equip i cinquè del rànquing de golejadors de la lliga amb 34 dianes. Cobacho destaca també la tasca dels boies Àlex Codina i Edu Mínguez, “dos waterpolistes experimentats”, i la intensitat del jove Lluc Bertran.

Una competició especial

Tant Bernat Sanahuja com Ricard Alarcón coincideixen en assenyalar que la Copa és una competició “especial”. “A partit únic, pot passat de tot”, diuen. “S’igualen les forces i aquesta incertesa la fa diferent i bonica”, explica Alarcón, que defensa el dret a somiar. “El Barceloneta és el favorit, però per què no podem pensar en el títol?”. Al seu torn, el capità confessa que la Copa està present durant tota la temporada. “Penses en ella, en la possibilitat de guanyar un títol en només tres partits”. Pel que fa referència al Mataró, Sanahuja creu que és un equip “ple de perills i amb poques debilitats”. “Disposen de llançadors com Guimaraes o Bertran i d’un porter de garanties com Mario Lloret. Sempre ens posa les coses difícils”. Alarcón també subratlla la duresa dels maresmencs. “Fan retocs cada any, però mantenen un estil definit de joc. En piscina neutral, pot passar qualsevol cosa”. Ambdós jugadors celebren que el nou format permeti un dia de descans entre els quarts de final i les semifinals. “Anirà molt bé per preparar les semis en cas de passar ronda”. Sanahuja i Alarcón aprofiten la proximitat de l’escenari per fer una crida a convertir Can Llong en una piscina pròpia. “La Federació Espanyola va escollir la nostra afició com la millor d’Espanya i estem segurs que ho tornaran a demostrar. Sabadell està molt a prop”, assegura el defensor de boia. “Sempre que hem jugat a Can Llong ens hem sentit com a casa gràcies a la quantitat d’aficionats que ens acompanyen. Que vinguin, que s’ho passaran bé”, assegura el capità.

Quatre finals de Copa del Rei

Fins ara, el CN Terrassa ha disputat quatre finals de la Copa del Rei. L’any 1991, va enfrontar-se al Catalunya en una eliminatòria a doble partit que va dominar el conjunt barceloní (14-8 i 8-10). Amb el format actual, l’equip va arribar a la final el 2007, en l’edició que va organitzar el club, el 2009, a Sabadell, i el 2018, a Tenerife. En tots tres casos, el títol va recaure en l’Atlètic- Barceloneta, que va imposar-se per 5 a 10, 10 a 7 i 8 a 13, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa