MónTerrassa
El Club Egara, a punt per l’EHL Cup: “Hem d’aprofitar que juguem a casa”
  • CA

El Club Egara ja és a punt per disputar l’Euro Hocley League CUP masculina amb una idea molt clara: “hem d’aprofitar l’avantatge que juguem a casa”. Aquestes són les paraules del seu tècnic, Ramon Salas, en una entrevista realitzada per la Federació Espanyola d’Hockey, a les portes del partit que tindrà lloc aquest divendres, dia 15 d’abril, a les dotze del migdia contra el POST SV. I és que els terrassencs tenen una oportunitat d’or, perquè la competició tindrà lloc a les instal·lacions del Pla del Bon Aire. Els ratllats són els favorits a aixecar el títol i esperen poder-ho fer davant de la seva afició. Salas però vol tocar de peus a terra, i anar pas a pas.

Competició internacional, a casa, amb l’equip en un bon estat de forma… Suposo que amb ganes que comenci, no?

Sí, la veritat que sí. Jugant a casa, els jugadors en tenen moltes ganes i a més arribem en un bon moment. Estem una mica cansats del cap de setmana, perquè vam tenir doble jornada i molt exigent, però esperem que el divendres estiguem com avions.

Com veus l’equip?

El tema EHL l’hem parlat poc fins ara. No podíem descuidar-nos a la Lliga, ja que ens hi estem jugant molt. Serà un moment on amb nervis, il·lusió, i la novetat per no haver jugat mai aquesta competició… Una barreja de sentiments. Ho hem passat molt malament però hem aconseguir créixer. Estem preparats.

Jugar a casa, amb tota l’afició i un ambient propici… pot ser una arma de doble tall?

Segur, però hem d’aprofitar els avantatges. Estarem en mode concentració en un hotel, per temes Covid-19, però és cert que serem a casa, amb el teu públic, la teva família… Tot això s’ha de treballar sense donar-li massa importància. L’avantatge existeix i s’ha d’aprofitar. La responsabilitat la tenim present però no li hem de donar més rellevància de la que té.

Arribeu amb una segona volta, a la competició domèstica, que està sent espectacular; i això que la primera no va ser gens positiva. Quin va ser el punt d’inflexió perquè es produís aquest canvi?

La clau és no deixar de creure-hi. El procés és llarg. Vam fer veure als jugadors quina era la realitat de tot el que estava passant, i també els vam fer entendre que el grup era capaç de fer coses bones. L’aturada d’hivern ens va anar molt bé per poder preparar la segona volta, agafant forces. I això, sumat a la victòria contra el Club de Campo, ens va ajudar molt. Tanmateix, no hem fet res encara. No podem abaixar la guàrdia.

Ho has passat malament?

Ho patia més pels jugadors. L’equip i el club no estem on acostumem a ser. La meva responsabilitat era que ningú renunciés a res i que no es llancés la tovallola.

Has pogut preparar bé el partit contra el Post?

Costa tenir informació sobre aquest equip. Tenim controlats els jugadors més destacats però ens ha estat molt difícil aconseguir informació sobre ells.

Jugueu a casa. Notes el factor camp entre la gent del club?

Doncs sí, hi ha molta il·lusió. Veus famílies senceres involucrades en aquest projecte. Això et dona un plus, per nosaltres i per tots ells. És la força extra que et dona organitzar una competició internacional a casa. Crec que tot això ajudarà que l’equip entre més ràpid al torneig.

Què significaria, a tots els nivells, guanyar aquesta EHL Cup?

Pensant en el grup suposaria una alegria immensa. Pensant en el club… imagina’t. És una competició amb una final i un títol en joc. Guanyar divendres ja et dona l’oportunitat de jugar una semifinal europea. Si aconsegueixes guanyar-lo, pel club, pel rànquing espanyol, pels jugadors… després d’un inici tan negatiu… increïble. Seria un punt d’alegria i de força incontestable. Seria brutal!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa