MónTerrassa
Cartell de luxe per al Campionat de Catalunya Absolut Open a Terrassa
  • CA
Presentació del campionat català absolut a Terrassa
Presentació del campionat català absolut a Terrassa | CN Terrassa

!--akiadsense-->

Entre el 17 i el 20 de gener, el Club Natació Terrassa acollirà per dotzena vegada consecutiva el Campionat de Catalunya Absolut Open de natació, prova inclosa en el Circuit Català de Trofeus de Natació – Gran Premi Diputació de Barcelona. L’esdeveniment aplegarà 556 nedadors de 66 clubs diferents, entre ells tots els nedadors i nedadores catalans internacionals, i compta amb la presència destacada de la nedadora Hannah Miley, internacional per Gran Bretanya i medallista mundial i europea. Enguany, com a novetat, la prova s’ha inclòs en el nou circuit de natació de la RFEN, el I Grand Prix OPEN. Diumenge a la tarda, a més, per tancar la competició, es farà el Campionat de Catalunya de Fons Indoor amb proves de 2.000 i 3.000 metres.

L’Open català tindrà enguany una novetat destacada: les finals es nedaran al matí. Del Castillo ha explicat que, d’aquesta manera, es busca que el campionat sigui un bon assaig per a les competicions internacionals, on és fonamental nedar ràpid en les sessions matinals per classificar-se per a les rondes posteriors. “Amb les finals al matí, mirem de provocar aquesta activació en el nedador”. El director tècnic de natació de la FCN ha afegit que, en l’Open de Sabadell del mes d’abril, les finals també es nedaran al matí, l’endemà de la disputa de les sèries i les semifinals. “Volíem un format que s’adaptés el millor possible a aquesta situació”.

Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open

Quant al cartell de participants, Del Castillo ha subratllat la presència de la britànica Hannah Miley, especialista en estils i finalista olímpica a Pequín 2008, Londres 2012 i Rio 2016, així com dels nedadors catalans internacionals amb la selecció estatal, Mireia Belmonte, Jèssica Vall, Marina Garcia, Àfrica Zamorano, Melani Costa, Lidón Muñoz, Albert Escrits i Marc Sánchez. Altres noms il·lustres són Miguel Durán, Joan Lluís Pons i Catalina Corró.

Una altra novetat d’enguany és la inclusió el diumenge a la tarda del Campionat de Catalunya de Fons Indoor Open, una competició que, habitualment, es feia de forma separada. “Facilitem que els fondistes programin la seva actuació tenint en compte aquest darrer dia. Creiem que ens ajuda, que és funcional”. Del Castillo ha detallat que Mireia Belmonte participarà en la prova de 3.000 metres. La nedadora badalonina està inscrita també en els 400, els 800 i els 1500 m lliures.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa