MónTerrassa
Carla Domínguez és bronze al Mundial sub20 durant gairebé una hora
  • CA

L’atleta de Terrassa Carla Domínguez va acariciar, literalment, la medalla de bronze del campionat del Món sub20 disputat a Nairobi, Kenya. I és que la campiona d’Europa de 5.000 va ser, durant una hora, bronze Mundial. Havia quedat cinquena a la final amb un temps de 16.45.79. Aquest temps i lloc ja eren de per si històrics, perquè la Carla havia aconseguit la millor marca i posició d’una espanyola en un Mundial sub20. Però a l’acabar la carrera, la ugandesa Chesang i l’etíop Wudu van ser desqualificades per haver trepitjat l’interior de la corda al final de la corba. D’aquesta manera, la terrassenca passava de la cinquena a la tercera posició i no podia contenir l’emoció.

La pupil·la d’Alberto Parreño va fer una cursa ser molt intel·ligent, deixant que les africanes i l’índia Ankita anessin cap endavant al pas pel 2.000 m. Carla es va encarregar de recollir cadàvers a falta de mil metres, concretament de la índia i la keniana Cherotich. Mantenint el ritme, va travessar la línia d’arribada en cinquena posició, després de les etíops Alem (16.05.61) i Wudu (16.13.16), la ugandesa Chesang (16.21.78) i la keniana Cheptoo (16.29.44).

El seu esforç per lluitar aquesta cinquena plaça li va portar al podi després de les dues desqualificacions. Però les reclamacions dels equips d’Uganda i Etiòpia van donar el seu fruit i el Jurat d’Apel·lació va decidir requalificar a Wudu i Chesang, per la qual cosa la Carla Domínguez va acabar, finalment, en cinquena posició. Malgrat tot, cal dir que ha estat un gran any per a l’egarenca, ja que ha aconseguit el títol de campiona d’Europa sub20 de 5.000 m i aquest cinquè lloc en el mundial sub20.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa