MónTerrassa
Argentina, Canadà i Corea, rivals d’Espanya a la Copa del Món Terrassa 22
  • CA

Les seleccions d’hoquei herba femení d’Argentina, Canadà i Corea del Sud seran les rivals de la selecció espanyola a la fase de grups a la Copa del Món Femenina d’Hoquei Terrassa 2022. Així ho ha determinat el sorteig celebrat aquest migdia al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), on s’han assignat els 16 països que competiran entre ells en quatre grups diferents. Terrassa acollirà 8 de les 16 seleccions participants, que disputaran 24 partits a l’Estadi Olímpic Municipal entre l’1 i el 17 de juliol. 

En el grup C, la selecció espanyola s’enfrontarà a les seleccions d’Argentina, Canadà i Corea del Sud a l’Estadi Olímpic. La selecció espanyola ja estava prèviament assignada al grup -ja que pel fet de ser seu queda automàticament qualificada- juntament amb Argentina com a cap de grup. El sorteig ha acabat de decidir Canadà i Corea com a rivals finals. En el grup D, s’enfrontaran Austràlia, Bèlgica, Japó i Sud Àfrica, que també disputaran els partits a la capital del Vallès.

Els partits entre les seleccions dels grups A i B es jugaran a Amstelveen, Països Baixos, seu del Mundial juntament amb la nostra ciutat. El grup A està format per Països Baixos -qualificat automàticament com a cap de grup-, Alemanya, Irlanda i Xile; mentre que al grup B s’enfrontaran Anglaterra, Nova Zelanda, l’Índia, i la Xina. Malgrat el Mundial d’enguany tingui dues seus, les semifinals i la final del Mundial es disputaran a la nostra ciutat.

El sorteig s’ha dut a terme de la mà de Berta Bonastre, directora de la FIH Hockey Women’s World Cup Terrassa 2022, i Santi Freixa, exjugador d’hoquei de la selecció absoluta masculina espanyola d’hoquei herba, amb l’ajuda de Thierry Weil, CEO de la Federació Internacional d’Hoquei.

Sorteig de la Copa del Món Femenina d’Hoquei Terrassa 2022 | Ajuntament de Terrassa

L’acte, conduït per la periodista Marta Carreras, ha comptat amb un vídeo de benvinguda del president de la Federació Internacional d’Hoquei, Narinder Dhruv Batra, i de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, qui no ha pogut assistir presencialment per ser positiu per Covid-19. Els parlament han estat a càrrec del regidor d’Esports i president del Comitè Organitzador del Mundial d’Hoquei de Terrassa 2022, Miguel Ángel Moreno; de la secretària general de l’Esport i Activitat Física, Anna Caula; del president de la Reial Federació Espanyola d’Hoquei, Santi Deó; i del conseller delegat de la Federació Internacional d’Hoquei, Thierry Weil.

També hi han estat presents la tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Núria Marín; de la regidora de Presidència, Jennifer Ramírez; de portaveus de Grups Municipals; i del president delegat de l’Àrea d’Educació, Joventut i Esports de la Diputació de Barcelona, Alfredo Vega.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa