Akito fa justícia i rescata un punt per al Terrassa FC davant l’Ebro

Akito ha estat l’encarregat de fer justícia i rescatar un punt per al Terrassa FC. El conjunt de Jordi López encarava aquest diumenge, 3 d’abril, un partit contra un rival directe en la taula classificatòria. El CD Ebro iniciava la 28a jornada en la vuitena posició amb 37 punts, els mateixos que tenien els terrassencs, situats just al seu darrere. La victòria era, doncs, important per ambdós conjunts, no només per acostar-se a les posicions d’ascens sinó, sobretot, per allunyar-se de les de descens. Amb un onze inicial,amb diversos jugadors menys habituals, el Terrassa ha mostrat dues cares: una primera per oblidar, i una segona mereixedora d’almenys l’empat que ha aconseguit (1 a 1).

Els locals s’han fet amb la possessió de la pilota, això sí, sense aproximacions perilloses a cap de les dues porteries en el primer quart d’hora. Els egarencs han decidit mantenir un bloc baix, poc ordenat i sense massa intencions de pressionar o recuperar la pilota. Això però s’ha vist alterat al minut 17, quan Lucas Viña ho ha intentat en una rematada bona però massa tova, vinguda des d’un córner. Semblava que els terrassistes s’animaven però ha estat un miratge.

I és que han estat els aragonesos qui han obert la llauna. Un mal refús de Marimon des de dins de l’àrea ha acabat al cap d’un jugador de l’Ebro que l’ha obert a banda esquerra on ha trobat tot sol Nahuel. El carriler no ha dubtat a empalar de volea des de la frontal un xut fort a mitja alçada. La pilota ha fet dos vots que han despistat a Juanvi que ha vist com l’esfèrica li passava per sota i s’introduïa a la porteria. La rèplica ha arribat al minut després, però sense encert. Joel Priego ha intentat un xut des de lluny, amb bona idea però massa creuat que ha sortit ben a prop del pal dret defensat per Loscos.

Amb el 1 a 0 s’ha arribat a la mitja part. Els dos equips han ofert un estil de joc semblant, amb poques contemplacions en defensa i amb intents de construcció ràpids de jugades atacants. Molta pilota penjada a l’àrea per part de l’Ebro, més pilotes rases a l’espai per als davanters terrassistes. Sense un dominador clar, sí que els locals semblaven que es trobaven molt més còmodes a la gespa. El Terrassa marxava als vestidors amb només un xut entre els tres pals i la sensació que hi havia poques ganes d’endur-se els tres punts.

Una jugada del partit entre el Terrassa FC i el CD Ebro | Aragon TV

Juanvi, salvador

El Terrassa FC ha sortit amb molt més bones intencions. I al 46 ha tingut l’ocasió més clara de tot el partit. Una bona triangulació amb poc espai entre Akito, Aythami i Lucas Viña ha acabat amb una passada dins de l’àrea del japonès cap al carriler, que s’ha trobat tot sol davant del porter. Loscos però ha estat providencial i ha refusat amb els peus el xut de Viña, un pèl precipitat.

L’Ebro hauria pogut sentenciar però Juanvi ha estat el salvador. Una indecisió entre diversos jugadors vermells passant-se la pilota amb poca intentsitat a la frontat de l’àrea, ha acabat amb una passada enrere de Marimon que ha trobat un espavilat Altube, que se l’ha fet seva i ha encarat el porter terrassista. Juanvi ho ha fet molt bé i amb els braços estirats s’ha convertit en un mur. La pilota ha colpejat a la seva mà dreta i ha evitat que entrés a porteria.

L’ensurt ha esperonat de nou al Terrassa FC que ha anat aculant l’Ebro i intentant aprofitar sobretot la pilota aturada i penjades laterals que oferien alguna opció dins del batibull de jugadors a obtenir algun resultat. Ara sí que es buscava el gol almenys de l’empat, encara que fos de manera poc ortodoxa. Ha estat una llàstima no haver aprofitat un lliure indirecte, ja al minut 78, després que Loscos agafés la pilota a les mans d’una passada d’un company. El xut de Marimon ha rebotat a la tanca, que l’ha desviat el just perquè l’esfèrica sortís fregant el pal.

Els 45 minuts de la segona han estat de domini vallesà, on el conjunt de Jordi López s’ha tornat reconeixible, amb un dibuix més clar i ordenat, i intentant combinacions per terra i apostant per marcar el ritme i el joc. I així ha arribat el gol. Ha estat al minut 89, quan Sergi Serrano ha recollit la pilota a la frontal de l’àrea i ha enviat una pilota entre línies i a l’espai per Akito. El davanter s’ha trobat amb la porteria de cara i sense pensar-s’ho ha carregat la dreta per propulsar un xut ras que ha passat per sota les cames del defensor i ha fet inútil l’estirada de Loscos.

CD EBRO: Edu Loscos, Ayoze, Jorge Adán, Sarriegi (Abraham Minero, 78’), Nahuel, Abel Suárez, Oscar Sanz, Miguel Díaz (Meseguer 59’), Nando Quesada (Abraham Minero, 85’, Eder Díez i Altube

TERRASSA FC: Juanvi, Marc Vicente, Marimon, Lucas Viña (Sergi Serrano, 67’), Àlex Fernández (Adri Lledó, 67’), Aythami, Akito, Joel Priego, Morales, Martí Soler i Mamau

Targetes: Lucas Viña (52’), Sarriegi (72’), Loscos (77’), Aythami (77’)