MónTerrassa
Agustí Pericas canvia Terrassa per Berlín
  • CA

El jugador del sènior masculí de waterpolo Agustí Pericas deixa el CN Terrassa per emprendre una nova aventura professional a Alemanya. Després de set temporades al club, el boia de Les Franqueses del Vallès, de 24 anys, s’incorporarà a l’Spandau de Berlín, equip amb el qual ha signat per dues temporades. Pericas explica que la decisió es deu, bàsicament, a la necessitat de sortir de la zona de confort. “Sempre he jugat a Catalunya i crec que, per edat, és el moment de prendre una determinació com aquesta. No sóc joveníssim però tampoc veterà. Volia viure l’experiència de jugar fora del meu entorn en un club que disputarà la Lliga de Campions. Va sorgir l’oportunitat i la vaig agafar”. El waterpolista vallesà confessa que el conjunt alemany, dirigit pel montenegrí Petar Kovacevic, el farà servir com a defensor de boia, “de manera que el canvi també em servirà per progressar en aquesta posició, que he ocupat de forma puntual al club i a la selecció espanyola”. Pericas comptarà amb un amfitrió conegut a Berlín. “A l’Spandau juga el porter Max Vernet, amb el qual vaig coincidir al CAR i a la selecció en categories inferiors. M’ha parlat molt bé del club, del tècnic, de la ciutat. Sempre ajuda que una persona de confiança et transmeti aquesta informació”.

“El CN Terrassa és el meu club”

El waterpolista vallesà només té paraules d’agraïment per al club. “És casa meva i me’n vaig deixant les portes totalment obertes de cara al futur”. Pericas vol agrair als companys, al club i a l’afició “el tracte i el suport” que ha rebut durant tots aquests anys. “El Dani Nart em va donar l’oportunitat, amb 17 anys, de fer el salt al waterpolo professional i, poc a poc, vaig anar aportant més a l’equip. Em sentia en deute amb el club per haver-me acollit tant bé”. “El balanç d’aquests set anys només pot ser positiu, encara que marxo amb l’espina clavada de no poder haver guanyat cap títol. Temps al temps, però. Potser l’aconsegueixo en una segona etapa aquí”, afegeix.

Tres medalles internacionals

Agustí Pericas va néixer el 22 de gener de 1997 a Les Franqueses del Vallès. Va iniciar-se en el waterpolo als 8 anys al CN Granollers, on s’hi va estar deu temporades. Amb 17 anys, arriba al CN Terrassa de la mà de Dani Nart. En aquesta primera campanya, compagina la presència en el primer equip egarenc amb el juvenil del CN Granollers i, a partir del segon any, s’incorpora plenament a la disciplina del club. El waterpolista de Les Franqueses compta amb tres medalles internacionals amb la selecció espanyola. Va obtenir la plata en el Campionat del Món Juvenil d’Istanbul 2014, el bronze en el Campionat d’Europa Júnior d’Alphen 2016 i el bronze en la LEN Europa Cup de Zagreb 2019 amb el combinat absolut. A més, va aconseguir la cinquena posició amb la selecció estatal en el Campionat del Món Júnior d’Almaty 2015. Així mateix, Pericas ha disputat diversos partits de Lliga Mundial i ha estat convocat per participar en concentracions amb la selecció absoluta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa