MónTerrassa
TxT aposta per fer la cultura “més accessible” i fomentar el diàleg amb les entitats
  • CA

A tres dies del tancament de la campanya electoral, Rosa Boladeras ha fet públics els compromisos amb les arts i la cultura popular que Tot per Terrassa vol tirar endavant si guanya les eleccions aquest diumenge. Segons la número 2 de la llista, “un dels principals objectius del futur govern municipal és dur a terme l’accessibilitat a la cultura”, és a dir, “accés per a capacitats diverses, accés a totes les condicions socioeconòmiques i accés en igualtat d’oportunitats en gènere”.

Per potenciar la cultura professional de Terrassa, Boladeras aposta per “crear espais de residència, creació, investigació, intercanvi i exhibició i bolcar-ho tot en un gran festival, una Temporada Alta, de març a juny, inspirat en el d’Edimburg, on poder compartir tota la feina feta, així com exhibir els festivals ja existents fent intercanvis internacionals convivint amb la cultura popular”. També defensa que si la cultura “és clau de transformació social cal posar-la al centre de l’educació”.

Altres propostes fetes avui són la creació d’una “Oficina de Difusió i Informació d’activitats que arribi per totes les vies al ciutadà”. Per Boladeras, és evident que “s’ha de potenciar el diàleg i el debat constructiu entre l’Ajuntament i les entitats facilitant als col·lectius l’execució dels seus propis projectes, una finestreta única”. En aquesta línia planteja “reinventar el mapa de les arts a la ciutat perquè hi hagi projectes que estiguin pensats per fer-se a tots els districtes, des d’una biennal del pensament fins a un festival de cinema”.

Rosa Boladeras considera que amb “Tot per Terrassa comença la revolució cultural ja que aquesta és una ciutat preciosa, plena de potencialitats”. I afegeix, “la cultura és claríssimament un motor econòmic”. La candidata ha posat en marxa un correu electrònic per seguir rebent propostes i generar debat sobre la cultura i les arts a Terrassa: [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa