MónTerrassa
Isaac Albert: “L’alcalde de Terrassa, o serà del PSC o serà d’ERC”
  • CA
x
Isaac Albert, després de l’entrevista a Món Terrassa | CRISTÓBAL CASTRO

Món Terrassa entrevista el candidat de la llista a Terrassa d’ERC.

Frases:

“Un dels punts forts que tenim és l’equip. Així ho volem demostrar. Als debats sectorials hi aniran diferents candidats de la llista. Ho tenim molt repartit. Som un equip, la idea és transportar aquest equip a l’equip de govern. El cap de llista és un element més”.

“Per primer cop en 40 anys hi ha la sensació que un partit independentista pot guanyar. Però per sobre de tot, que hi pot haver un canvi. El 2015 ja hi havia aquesta percepció. Vam demostrar que ja hi havia una majoria alternativa. Esperem que el 2019 també hi sigui i ens pertoqui liderar-la nosaltres. Jo no estic aquí perquè vulgui ser alcalde, tenim un bon projecte per una ciutat que estimem. Crec que ho puc fer bé perquè porto un bon equip. Estem preparats per tenir l’alcaldia i fer el canvi de la ciutat. Ho podem fer bé, sinó ja no jugaríem per dignitat i seriositat”.

“Una de les nostres virtuds és que som persones capaços d’arribar a consensos i a acords. Caldrà pactar amb diversos partits. Jo compto amb la gent que va sortir el 3 d’octubre. La majoria que ha de governar la ciutat neix l’1-O i es consolida el 3-O. Compto amb Junts, Primàries, Cup, TeC… i espero que ells manim amb mi. Amb Ballart hi comptem, creiem que pot ajudar a construir la majoria alternativa. Però ens ha d’explicar què és i què representa. Volem el canvi, però el canvi per si sol no és res. Podem? No ho sé, ens vam posar en contacte amb ells fa un mes i mig i no vam tenir resposta. Qui aposti pel canvi de la ciutat, estem oberts. Entenem que cal canviar el govern. Generar noves idees, projectes i polítiques. Cal fer renéixer la ciutat de Terrassa. El canvi no serà d’ERC, sinó de la suma de partits polítics. Per la ciutat és bo que el PSC deixi de governar Terrassa”.

“Amb els únics que no comptem són els del 155. Amb la resta, hem de ser capaços de construir una alternativa. Jo no vaig contra el PSC, encara que diguem que volem fer-los fora del govern. Amb el PSC hem compartit coses i n’estem orgullosos. Som partits de centre i esquerra amb una visió progressista, hi ha missatges que compartim, però quan portes 40 anys governant penses que les coses només es poden fer d’una manera. Han acabat confonent el partit i la institució. Per impulsar-se, la ciutat i el mateix PSC cal un canvi per refer-se, agafar idees i renovar-se. El nostre projecte no és contra el PSC, sinó a favor de la ciutat. Serà o PSC o ERC. Té molt a veure amb el resultat del 28-A, on tothom es canviaria per nosaltres”.

“Volem una ciutat més amable i calen transformacions urbanístiques. En els últims 20 anys no hi ha hagut grans transformacions a la ciutat. L’última, el Parc del Vallparadís. Volem un canvi de mobilitat, estirar el centre urbà amb la peatonalització del Portal de Sant Roc. També a la zona de l’estadi olímpic. Recuperar pel CN Terrassa una pista on ara hi ha cotxes i aparcaments. Generar un pol esportiu important. Àngel Sallent, una avinguda molt important que s’ha de refer, fer-lo més amable, un passeig que sumi els dos costats de vorera. S’ha de cosir la ciutat fent transformacions urbanístiques. Terrassa és una ciutat molt compacta i rodona, qualsevol transformació la pot cosir”.

“Ens preocupa que l’escola tingui un rol protagonista en el barri i ciutat. Que amb patis oberts, que amb polítiques des de Generalitat, Ajuntament i AMPAS tinguem iniciatives. Terrassa no pot ser la ciutat més segregadora, com va dir el Síndic de Greuges. És una ciutat prioritària en l’àmbit educatiu. Ha de tenir un paper clau en aquest àmbit. En cultura vivim de rendes de decisions preses, però fa temps que no es fa res. Tenim un llibre blanc que no s’ha desplegat”.

x
Isaac Albert, candidat d’ERC a l’alcaldia de Terrassa | CRISTÓBAL CASTRO

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa