MónTerrassa
Ballart (TxT): “Amb cinc regidors podríem assolir l’alcaldia”

Món Terrassa ha fet avui el cafè amb Jordi Ballart, candidat de Tot per Terrassa a l’alcaldia.

Frases:

“Ens presentem per guanyar les eleccions i tenim bones perspectives. Tenim opcions reals de ser al ple”

“És possible que qui tingui 5-6 regidors pugui tenir l’alcaldia. Amb 5 podríem arribar a tenir l’alcaldia si hi ha dobles o triples empats”

“Som progressistes i pactarem amb progressistes. La línia vermella és clara, Vox i alguns posicionaments de Ciutadans. Crec que Vox no entrarà a l’Ajutament, el PP també ho té difícil. Intentarem pactar amb els partits d’esquerres. Amb el PSC, després de la meva sortida del partit, serà difícil pactar-hi. Han deixat de banda l’esquerra i polítiques progressistes. La política es demostra caminant. En temes importants sempre acaben tancant files. No és impossible pactar amb ells, però és un acord molt difícil”

“Nosaltres farem una campanya molt en positiu. Quan ens ataquin i es traspassin línies vermelles respondrem. Esperem que es matingui el joc net”

“Podríem entrar en el joc de denunciar cartells d’altres formacions com el PSC que ja s’anuncien, però no ho farem”

“Estem acabant d’endreçar les propostes. Al final, tot es basa en el voluntarisme i aportacions de diners de gent. Serà una campanya molt de gent i de carrer. És el valor d’un projecte local”.

“Tenim moltes propostes ‘estrella’. Un tema important és el paviment de les rieres. La zona olímpica va significar un gran canvi, ara cal una segona transformació. Volem que Terrassa sigui una única ciutat. És possible cobrir les rieres amb recursos municipals. Cal canviar les bases, fer un nou POUM i plantejar el projecte. Es podria convertir l’avinguda del Vallès en un gran passeig per la ciutat. Es podrien plantejar aquests projectes amb una mirada de futur”.

“Terrassa està en disposició de ser la segona ciutat de Catalunya. Terrassa ha de mirar de cara i complementar a Barcelona. Quan surts de l’àrea de Barcelona, la gran ciutat és Terrassa. Estem en un lloc estratègic i hem de saber jugar això. Estem pensant en la supressió del peatge de Les Fonts. No la gratuïtat, la supressió. També Terrassa Zona 2. Cal fer una crida permanent, una concentració pacífica setmanal si cal. I si cal, plantejar una denúncia als jutjats. Si fins ara la via no ha funcionat, potser cal mirar alternatives”.

“El Portal de Sant Roc s’ha de buscar una solució per recuperar el trànsit o plantejar una peatonalització. És una possibilitat que cal posar sobre la taula amb el màxim consens”.

“Terrassa és una ciutat de petites i mitjanes superfícies. Hem de buscar aquest equilibri. Cal una administració local que defensi el petit comerç. Hem plantejat una finestra única per qui vulgui obrir un negoci, agilitzar terminis. També, crear una borsa de locals de lloguer”.

“Cal definir nous eixos comercials a la ciutat. A banda del centre, Sant Pere Nord, la Molina. Hi ha altres eixos com Josep Tarradellas i Abat Marcet que queda en terra de ningú. Cal organitzar-ho i definir-ho com un eix comercial. Tot això va en funció d’acabar la B-40 perquè el trànsit passi per allà. També, perquè la gent s’acostumi a agafar el tren. Cal veure quin pes té l’eix Galileu-Arquímedes. Hem de treure vehicles del centre de la ciutat, però aquí encara no hi ha aquesta cultura de deixar el cotxe”.

“Un possible tramvia podria ser la solució, però sembla que el futur passa per autobusos elèctrics”

“Els patinets s’han de regular. Com va passar amb els skates, hi ha hagut una moda, però hi ha d’haver respecte per tots”

“Els badulakes tenen una funció, quan tothom té tancat diumenge doncs ho pots comprar allà. Però evidentment és un perjudici pel petit govern. L’Ajuntament tampoc té eines per fer-hi res més enllà d’inspeccions. Hi ha gent que no entén que es pugui obrir a les nits perquè la llei ho permet si són petits locals. Cal buscar un equilibri entre la ciutadania i el petit comerç”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa