MónTerrassa
Lluís Puig podria recollir l’acta de regidor si l’absolen de malversació
  • CA
L’exconseller de Cultura, Lluís Puig | ACN

L’exconseller a l’exili, Lluís Puig, podria recollir l’acta com a regidor (o com a alcalde) de Terrassa després del 26 de maig sempre que sigui absolt d’un dels dos delictes dels quals se l’acusa: el de malversació. Així ho ha assegurat el número dos de la llista de Junts per Terrassa, Miquel Sàmper, durant la presentació de la candidatura per les municipals. “Se l’acusa de desobediència i malversació. Si el de malversació decau, Puig podria venir amb total llibertat a Terrassa i recollir l’acta. Després, caldria veure si és condemnat per desobediència, però podria ser alcalde o regidor fins aleshores. En cas de ser absolt també d’aquesta acusació, podria seguir al càrrec”, ha exposat.

Sàmper ha recordat que les previsions de sentència sobre el cas es preveu cap a l’octubre, pel que si obté alguna plaça com a regidor o com a alcalde a l’Ajuntament de Terrassa, Puig “haurà de decidir si renuncia a l’acta o no. Si renuncia al maig, ja no podrà prendre possessió més endavant. El meu consell com a advocat és que no hi renunciï“. Sàmper s’ha mostrat partidari d’esperar la sentència del Tribunal Suprem, encara que això impliqui que el Consistori egarenc quedi amb 26 regidors. “Sempre que no es pugui fer el vot telemàtic o la delegació de vot. El dret a ser regidor caduca el 15 de juny, però només quedarà exhaurida la condició de ser regidor si ell hi renuncia de forma explícita”.

Sàmper ha argumentat que la decisió de situar Puig com a número 1 de la llista ve parlant-se des de fa mesos entre les direccions del partit a Catalunya i Terrassa, i també amb Brussel·les. “Puig s’ho va rumiar, li va fer il·lusió i ho vam tirar endavant. Si no renuncia a l’acta, aquesta es manté guardada i es corre un número al posterior regidor”, ha comentat. També ha comentat que Alfredo Vega va instar als serveis jurídics a estudiar si Puig podria votar telemàticament en cas d’obtenir una plaça al Consistori. “El vot telemàtic a Europa és una qüestió estesa que ningú qüestiona. On la democràcia no es qüestiona, els vots telemàtics es poden fer sense problemes. Veurem si aquest vot es pot fer des de l’exterior. Està demanat que ho pugui fer, però ara cal esperar a veure què diuen els serveis jurídics. En funció d’això, valorarem si podem recórrer o cal assumir el que ens diguin”.

El número 2 de Junts per Terrassa ha reivindicat que el rol de Puig durant la campanya de les municipals serà “principal”. “No podrà assistir als debats, però té entrevistes pactades, sortirà en diferents mitjans. Tenim molt clar que el candidat serà Lluis Puig i Gordi. Intentarem que tingui el màxim protagonisme”, ha afegit.

x
Miquel Sàmper ha presentat la llista de Junts per Terrassa del 26-M | R.R.

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa