MónTerrassa
Sàmper: “Hi ha un acord de l’independentisme per pactar després del 26-M”
  • CA
x
La roda de premsa de presentació de la candidatura de Junts per Terrassa pel 26-M | R.R.

La llista de Junts per Terrassa pel 26-M

Junts per Terrassa ha presentat aquest djous la llista que presentarà a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. El número 2, Miquel Sàmper, ha explicat que es tracta d’una llista “transversal” amb “gent de tots els espectres socials, amb totes les sensibilitats necessàries: gent del món de l’educació, de les associacions, d’entitats socials, del comerç i del món econòmic”. Sàmper no ha volgut pronosticar com els anirà el 26-M, però si que ha reconegut que “hi ha marcs de treball a Terrassa per la independència, on fins i tot hi ha un acord verbal, no escrit, de les forces independentistes, per pactar després de les eleccions”. El número 2 de Junts ha reconegut que el pronòstic dels comicis municipals “és molt incert a Terrassa, perquè hi ha factors com la candidatura de Ballart que fan que siguin una qüestió complexa”. Sàmper, malgrat tot, ha assegurat que tenen motius “per ser optimistes”. “Tocaria el sostre de felicitat si Lluís Puig fos l’alcalde”, ha sentenciat.

Sàmper ha comentat que la llista l’ha confeccionat l’exconseller a l’exili Lluís Puig, que va posar el seu càrrec a disposició de totes les llistes independentistes per formar una candidatura unitària que, finalment, no s’ha produït abans dels comicis. “A diferència de les eleccions generals i les autonòmiques, en cas que aquí unanimitat i alguna formació obtingui la majoria, almenys 14 regidors, quedarà proclamat en primera instància l’alcalde més votat. El número 2 de Junts per Terrassa ha destacat que la llista aposta per valors com “la il·lusió i el postitivisme”. Sàmper ha defensat també que, si surten escollits com a primera força, vetllaran per la llibertat dels presos i exiliats polítics. “Obre la llista un exconseller exiliat i la tanca un altre exconseller pres. Ens hi deixarem la pell per denunciar les atrocitats de l’estat espanyol. De forma pacifica, denunciarem que estem vivint un atropellament històric de drets socials”.

El candidat número 2 s’ha referit a la separació de les llistes dels partits independentistes. “Això fa dividir el vot, ja ho hem vist a les generals. És legítim que tots ens presentem per separar, però hauria estat molt més intel·ligent que ens presentéssim junts. El lloc on la unitat és més imprescindible és en un Ajuntament”. Sàmper ha reconegut que s’han reunit amb les altres formacions independentistes, però que van anar rebent les negatives de la CUP, d’ERC i de Primàries, amb qui van estar a prop de pactar. “Segurament, la força més votada dels unionistes treu més vots que qualsevol dels independentismes, que van dividits”, ha lamentat. No ha descartat pactes futurs amb la resta d’independentistes, així com d’altres formacions republicanes com Iniciativa, Comuns o Ballart. “Hem d’esperar que la unitat posterior dels partits pugui vèncer el bloc unionista i constitucionalista”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa