MónTerrassa
Recomanacions per les famílies amb infants amb TEA per afrontar el confinament
  • CA

El confinament pot provocar alteracions als infants que presenten un Trastorn de l’Espectre Autista. Amb la voluntat d’ajudar a les famílies a afrontar aquest període d’aïllament, la Unitat Terciària d’Alta Especialització en TEA de l’HUMT ha preparat una guia molt complerta amb recomanacions i recursos diversos.

El document en qüestió recull aspectes informatius com mesures preventives del contagi del Covid-19 i d’altres de caire pràctic sobre els possibles ingressos hospitalaris dels infants amb TEA en l’actual context o les opcions de sortir al carrer i fer “passejos terapèutics”, tot plegat acompanyat sempre de les mesures legals pertinents.

La guia també aporta recursos per ajudar a les famílies a mantenir una estructura diària, elaborar un horari en format visual i aborda també com fer front a les alteracions greus de regulació emocional.

A més, hi ha un apartat específic sobre activitats propioceptives per afavorir l’organització sensorial a casa, activitats de tacte profund per ajudar als infants a calmar-se o activitats vestibulars que els ajuden a regular el seu sistema nerviós central.

El document aplega també recursos per ajudar als infants amb TEA quan presenten els següents perfils sensorials (hipersensibilitat auditiva, tàctil o buscador sensorial) així com un conjunt d’estratègies complementàries.

Finalment, la guia inclou una bateria de consells pel maneig de l’estrès dels progenitors i cuidadors.

FES CLIC I CONSULTA LA GUIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa