MónTerrassa
Patologies associades a l’oïda, temàtica d’un nou “Dijous de Mútua”

  

La segona conversa del cicle d’enguany porta per títol “Parem l’orella, parlem de l’oïda” i anirà  a càrrec del Dr. Juanjo Sanz, adjunt al servei d’Otorrinolaringologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. Igual que la passada edició, tindrà lloc a les 18.00 hores a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa. L’expert  conversarà amb el periodista Marc Redorta i, pel que fa al contingut, realitzarà -a mode introductori- una breu aproximació de caire anatòmic i funcional a l’orella i a continuació es referirà a la prevalença de les patologies de l’oïda. 

En el transcurs de la conversa el Dr. Sanz també tractarà els mecanismes per tenir cura de l’audició així com les implicacions  del món sorollós en el que vivim i la conveniència de la realització d’audiometries periòdiques. Algunes problemàtiques  associades a l’oïda com els graus de pèrdua auditiva, l’envelliment auditiu o l’audiopròtesi també s’abordaran en el sí de de la  conversa, igual que les conseqüències psicològiques derivades del fet de no presentar una escolta activa.  

El tàndem “estiu i aigua” i les implicacions en termes auditius serà una altra de les temàtiques a tractar. L’audició en els infants així com les patologies més habituals a nivell otològic -com els acúfens o el vertigen- seran altres aspectes als quals es referirà  el Dr. Sanz, el qual finalitzarà la conversa amb un apartat específic sobre novetats en el tractament dels problemes auditius.  

Els continguts del programa d’enguany s’han treballat en base a la percepció social de les temàtiques que més interès poden  generar entre el públic així com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. En aquest  sentit, les converses restants tractaran els següents temes: la salut sexual (juny), l’abordatge integral de l’obesitat (setembre),  la rehabilitació postural (octubre) i l’estat actual de la SIDA (novembre).  

Dues dècades de “Dijous de Mútua”: un centenar de conferències i més de 130 professionals implicats  

El cicle “Dijous de Mútua” es van iniciar el passat 2002 amb la voluntat d’aproximar temes mèdics d’actualitat i, vint edicions  després, ha aconseguit consolidar-se i mantenir aquesta essència divulgativa de rigorositat i proximitat. Des de llavors s’han dut  a terme 102 conferències -amb una assistència mitjana d’una cinquantena de persones- en les que hi han intervingut més de 130 professionals de l’entitat.  

Al 2016 les conferències van començar a retransmetre’s també per via telemàtica i aquest fet va representar un salt qualitatiu ja que  cadascuna va arribar a una mitjana de més 1.000 persones i va registrar al voltant de 700 visualitzacions dels vídeos. Durant el  2020 el cicle va veure alterat el seu calendari degut a la pandèmia i es va reprendre l’any passat amb un format diferent: els “Dijous de Mútua online”, el qual ha tingut una molt bona acollida ja que la mitjana de persones a l’abast ha estat de 24.000 i  les visualitzacions de cada vídeo de prop de 5.000.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa