MónTerrassa
Obesitat, abordatge integral més enllà de l’estètica

L’abril es va donar el tret de sortida a la vintena edició del cicle “Dijous de Mútua”, una efemèride ben especial ja que es compleixen dues dècades de la posada en marxa d’aquesta iniciativa divulgativa sobre temes mèdics d’actualitatque tan bona acollida ha tingut a la ciutat.

Des de llavors, són diverses les temàtiques que s’han abordat: els tractaments pel càncer, les patologies associades a l’oïda i la salut sexual.

Després de l’estiu tornen els Dijous de Mútua

El cicle es reprèn aquesta setmana amb la quarta conversa -la qual se celebrarà el proper dijous, 29 de setembre- sota el títol “Obesitat, un abordatge integral més enllà de l’estètica”. Anirà a càrrec del doctor Andreu Simó, adjunt al servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Serà a partir de les sis de la tarda a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live de Món Terrassa.

L’expert conversarà amb el periodista Marc Redorta sobre la definició d’obesitat així com les comorbiditats associades, incidint especialment en la diabetis, la hipertensió, la dislipèmia, la síndrome d’apnea i hipoapnea del son, l’esteatosis hepàtica, la infertilitat, l’osteoartropatia greu a les articulacions de càrrega o la colelitiasis.

El circuit de la cirurgia bariàtrica

El doctor Simó també se centrarà en com podem combatre-la i en aquest sentit abordarà en profunditat el circuit de la cirurgia bariàtrica, la qual ha obtingut una gran rellevància aquest darrer segle i cada vegada es practica a més hospitals d’arreu. En el cas de l’HUMT, anualment es realitzen al voltant de 150 intervencions d’aquest tipus. La preparació prèvia a la cirurgia bariàtrica i les particularitats de la intervenció son la resta d’aspectes que es tractaran. Finalment, aprofundirà també en les opcions existents de tractament pels pacients que no son candidats a aquesta cirurgia.

Els continguts del programa d’enguany s’han treballat en base a la percepció social de les temàtiques que més interès poden generar entre el públic així com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. Les converses restants tractaran els següents temes: la rehabilitació postural (octubre) i l’estat actual de la SIDA (novembre).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa