MónTerrassa
La Mútua, referent en l’aplicació de l’ecografia en la patologia del sòl pelvià
  • CA
Mútua de Terrassa | Alba Herrera

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) fa més de dues dècades que practica l’ecografia morfològica i funcional de sòl pelvià com a mecanisme per diagnosticar i controlar les disfuncions del sòl pelvià. És referent a nivell estatal en aquest procediment i en conseqüència és un percussor en aquest canvi de tendència a nivell de l’estat. A més, és pioner en la recerca de les aplicacions dels ultrasons al sòl pelvià.

Aquesta innovació en la praxi ha suposat que, des de fa set edicions, imparteixi un curs únic en termes d’ecografia morfològica i funcional. En el transcurs d’aquestes 7 edicions, s’han format al voltant de 400 professionals, fet que incideix directament en l’increment de la utilització d’aquesta eina, millorant el procés diagnòstic, l’adequació de la cirurgia a les necessitats de la pacient i el perfeccionament de la tècnica. L’objectiu del curs és aprofundir en l’aprenentatge de l’ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià en tant que procediment que permet complementar l’estudi d’aquesta patologia. La resta de propòsits que persegueix la jornada són difondre l’ús de l’ecografia, millorar el procés diagnòstic i aprendre a navegar per volums ecogràfics offline.

La sessió teòrica se celebrarà dijous 7 a l’edifici docent entre les 9 i les 18 h i comptarà amb ponències actualitzades que tractaran sobre l’aplicabilitat de l’ecografia en les disfuncions del sòl pelvià. Com a novetat d’enguany, a les 13h hi ha prevista la presentació de la nova web sobre ecografia de sòl pelvià de l’HUMT, un espai dirigit específicament a professionals de l’Obstetrícia i la Ginecologia i pionera a Europa.

El divendres 8 tindrà lloc una jornada pràctica que -fruit de la bona acollida de les passades edicions- ha doblat el nombre de places. Està dirigida a participants que tinguin experiència prèvia en el maneig de l’ecografia del sòl pelvià i se centrarà en un taller de perfeccionament de la tècnica, l’anàlisi de casos pràctics complexes i la pràctica del maneig de volums off-line. Aquesta edició se celebrarà novament sota la direcció del Dr. Jordi Cassadó, cap clínic del Servei de Ginecologia i Obstetrícia i el Dr. Antoni Pessarrodona, cap del Servei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa