x
La Doctora Arantxa Muñoz, cap clínic del servei de Cirurgia de l’HUMT | MÚTUA TERRASSA

La Unitat de Coloproctologia del servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha organitzat, per aquest dimecres 20 de març, un workshop bàsic en la tècnica quirúrgica de la neuromodulació sacra en disfuncions del sòl pelvià. La direcció anirà a càrrec de la Dra. Arantxa Muñoz, cap clínic del servei de Cirurgia de l’HUMT. Es tracta d’un curs que s’organitza des de fa set anys i que està avalat per una llarga trajectòria assistencial i acadèmica dels seus professionals en termes de diagnòstic i tractament de la incontinència fecal i altres trastorns defecatoris.

Està dirigit als cirurgians que tracten amb pacients amb disfuncions del sòl pelvià candidats a neuromodulació sacra i interessats en adquirir un coneixement detallat de la tècnica en qüestió. La part teòrica contempla un repàs exhaustiu de la literatura així com el maneig global del pacient amb aquestes disfuncions i també incorpora la base de la programació elèctrica. La pràctica consistirà en l’assistència a quiròfan on s’esdevindran dos casos pràctics.

Aquest curs s’emmarca en el conjunt d’activitats docents que la Unitat de Coloproctologia de l’HUMT desenvolupa a nivell nacional i internacional després d’haver estat el centre pioner i amb més experiència de l’Estat espanyol en la utilització d’aquest tractament des del passat 1997.

A banda de la Dra. Muñoz intervindran també com a docents el Dr. Juan Carlos Baanante -cirurgià colorectal de l’HUMT-, la Dra. Laura Lagares -investigadora de la Unitat de Coloproctologia de l’HUMT-, la Sra. Anna Rodon -infermera de la mateixa unitat-, la Dra. Laura Hernández -resident del servei de Cirurgia de l’HUMT- i la Dra. Yolanda Ribas -cirurgiana del Consorci Sanitari de Terrassa-.

Nou comentari