MónTerrassa
La Mútua comparteix el seu coneixement en el tractament de càncer de recte
  • CA
El Servei de Cirurgia General de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa celebra, aquest dimarts 5 de març, la sisena edició de la Jornada en Cirurgia Transanal TaTME, una tècnica que permet mantenir el control esfinterià als pacients amb tumors de baix recte i que l’HUMT practica des de fa anys. Estarà impartida per la Dra. Salvadora Delgado, cap del servei de Cirurgia General, el Dr. Juan M. Romero i el Dr. Carles Maristany, ambdós adjunts al servei.

El procediment ofereix avantatges davant l’abordatge obert o exclusivament laparoscòpic i en conseqüència ha despertat un gran interès entre els cirurgians colorectals a nivell internacional. L’abordatge transanal per a realitzar l’exèresi total del mesorecte és una tècnica que implica una menor agressió quirúrgica i a més proporciona avantatges potencials sobre la cirurgia laparoscòpica que podrien millorar el pronòstic oncològic d’aquests pacients.

Es tracta d’una sessió formativa orientada als especialistes amb interès en el desenvolupament de l’abordatge transanal en el tractament del càncer de recte. Entre altres aspectes, podran conèixer els aspectes tècnics de la tècnics, els consells per practicar-la, les possibles complicacions intraoperatories derivades així com una cirurgia en directe. La cirurgia transanal suposa un repte per als cirurgians, atès que és una tècnica exigent que requereix experiència en tècniques de cirurgia laparoscòpica avançada així com experiència en cirurgia colorectal, transanal i comptar amb una visió diferent del camp quirúrgic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa