L’afectació de la microbiota en la salut, eix central de la nova conversa del “Dijous de Mútua”

“Com afecta la salut la microbiota?”. Sota aquest títol arriba la conversa en el marc del cicle “Dijous de Mútua”. En aquest cas, anirà a càrrec del Dr. Fernando Fernández Bañares, cap clínic del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT).

En el transcurs de la conferència explicarà què és la microbiota intestinal, descriurà les seves múltiples funcions -eubiosis- i aprofundirà en la relació existent entre ella i el cos que habita ja que aquesta esdevé essencial pel control del sistema immunològic, la digestió dels aliments, el metabolisme dels fàrmacs, els processos de desintoxicació o la producció de vitamines.

El Dr. Fernández Bañares també es referirà al fet que factors ambientals com la dieta o l’activitat física tenen un efecte sobre la composició de la microbiota, abordarà la relació bidireccional existent entre l’eix cervell – intestí – microbiota i explicarà -entre d’altres- en què consisteix la disbiosis, una condició causada per un creixement excessiu de microorganismes patògens que repercuteix directament en la salut del pacient.

Tal i com es va donar a conèixer a l’abril coincidint amb l’inici de les conferències, el cicle ha adoptat el format online -a través de l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa- i també ha incorporat la modalitat de conversa entre un professional de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el periodista Marc Redorta.


Pel que fa als continguts que s’han tractat prèviament, la conversa inaugural va abordar la incontinència urinària en la dona (abril), la segona es va centrar en la insuficiència cardíaca (maig), la tercera conversa va tractar sobre la fractura de fèmur proximal en gent gran (juny) i la darrera va tenir l’autisme com a protagonista (setembre)
Un calendari configurat en base a les peticions dels assistents.


El programa d’enguany el formen un total de sis converses que es van iniciar a l’abril, acabaran el mes entrant i s’ha treballat en base a les aportacions i peticions temàtiques realitzades pels assistents a les conferències d’anteriors edicions. En aquest sentit, el cicle finalitzarà el dijous 25 de novembre amb una conversa sobre el suïcidi.


El cicle “Dijous de Mútua” s’ha concebut amb la idea de divulgar temes mèdics i d’informar de forma entenedora sobre tot el que preocupa a la societat.

Nou comentari