MónTerrassa
Una setmana plena de debats electorals a Terrassa

Fins a cinc debats electorals tindran lloc la setmana vinent, i això que encara no s’ha entrat oficialment en plena campanya per a les eleccions del 28 de maig. Hi haurà una gran diversitat de propostes, promogudes per entitats i associacions des de l’àmbit econòmic, cultural, social o mediambiental.

Polítiques culturals

Amb motiu de les eleccions municipals convocades el 28 de maig, l’Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya (APGCC) recupera la iniciativa ‘La Cultura a Debat’, que des de 2004 promou una sèrie de debats sobre polítiques culturals al territori amb els/les representants en matèria de cultura dels grups polítics d’un municipi. Enguany hi ha 13 cites, la primera de les quals és Terrassa, el pròxim dilluns 8 de maig, a les 18h a la Casa de la Música.

Les polítiques culturals acostumen a quedar en un segon terme en campanya electoral, però les seves aplicacions afecten de manera directa tant a professionals del sector com a públics i usuaris. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar el focus en la cultura i dotar a la ciutadania d’un espai on poder-se informar i debatre sobre les prioritats en matèria cultural que tenen els diferents grups polítics.

La trobada tindrà forma de debat de dues hores de durada, i estarà moderat per la músic i gestora cultural local Carol Duran, actualment directora del Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona. Hi participaran l’actual regidora de Tot per Terrassa, Rosa Boladeras, un representant d’ERC, Amadeu Aguado del PSC, la regidora Montserrat Caupena de Junts per Terrassa i David Aguinaga de C’s. Durant el debat hi haurà espai també per a les intervencions i preguntes del públic. L’entrada al debat és oberta al públic i gratuïta, i només hi haurà les limitacions pertinents d’aforament de la sala.

Els últims de la llista

Món Terrassa organitza un debat amb els últims candidats de les llistes dels partits amb representació a la sala de plens de l’Ajuntament. Les formacions han posat de números 26 i 27 a algunes de les seves grans “patums” històriques. Totes van de 27, excepte una. Ja és tradició que els partits cedeixin aquests llocs simbòlics a aquells que han estat en un moment determinat els seus grans líders. Tot per Terrassa és diferent, perquè no té més de quatre anys de vida. El debat se celebrarà el dimecres 10 de maig a les sis de la tarda, a la redacció de Món Terrassa, situada al número 10 de la plaça Vella.

La trobada la protagonitzaran un exalcalde, dos excalcables i una exregidora. Per part del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el convidat és Pere Navarro. L’excalcalde ara és el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona. Junts aporta l’exconseller Josep Rull, exconseller i exalcaldable, i director del Compromís Verd de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa. D’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hi haurà Isaac Albert, un altre exalcaldable, que fa uns mesos va deixar la cadira de l’Ajuntament i ara és conseller i president del Consell d’Administració de Centrals i Infraestructures per a la Mobilitat i les Activitats Logístiques (CIMALSA). La quarta participant, i en nom de Tot per Terrassa, hi haurà Maruja Rambla, exregidora de l’Ajuntament de Terrassa. Javier González, exalcaldable de Ciutadans, tanca ara la llista del 28 de maig. L’actual regidor de Cs va mostrar la seva predisposició a participar, però el dia 10 de maig es trobarà fora del país per raons laborals.

El debat es podrà seguir en directe a través d’un Facebook Live a la pàgina de Món Terrassa i de l’streaming en directe a través del canal de YouTube. Paral·lelament, es realitzarà un “Minut a minut” en temps real al web monterrassa.cat i també a través del perfil de Twitter.

Polítiques ambientals

Des de la Paparola – Assemblea Ecologista de Terrassa organitzen aquest proper 10 de maig a les 18.30h un debat electoral. L’acte es celebrarà al Casal Cívic de Sant Pere i estarà moderat per Anna Ramon Revilla, biòloga i comunicadora ambiental i directora de comunicació d’un centre d’investigació de referència del país.

Al debat hi tindran veu les candidatures més rellevants que es presenten a l’Ajuntament. Un total de 8 candidatures han confirmat la seva assistència. Serà doncs una oportunitat de centrar el debat en una qüestió clau com és la transversalitat de les polítiques ambientals i el seu impacte en les desigualtats socials. Els representants de les candidatures que han confirmat la seva assistència són les següents: Lluïsa Melgares (Tot per Terrassa), Marc Armengol (PSC Terrassa), Pep Forn (Esquerra Terrassa), Eduardo Méndez (Ciutadans Terrassa), Agnès Petit (Terrassa En Comú Podem), Jaume Bofill (CUP Terrassa) i Marta Giménez (PP Terrassa).

El debat s’estructurarà en tres blocs que són els següents: urbanisme i mobilitat; entorns i model alimentari; i model de consum. Cadascun dels blocs comptarà amb una part inicial de presentació del projecte de cada candidatura i una segona part de debat moderat per Anna Ramon.

Polítiques econòmiques

Les persones candidates a l’Alcaldia de Terrassa tindran l’oportunitat de presentar les seves propostes per al futur econòmic de la ciutat. El debat està organitzat per la Patronal Cecot i tindrà lloc el dijous dia 11 de maig, a les 9.30h, a la seu de la patronal terrassenca del carrer Sant Pau. Els temes que es discutiran inclouran, entre altres, la creació d’ocupació, l’impuls a les petites i mitjanes empreses, així com la promoció econòmica, industrial i urbanística de la ciutat.

El debat estarà moderat pel secretari general de la Cecot, Oriol Alba, i s’espera la participació del candidat i candidates a l’Alcaldia dels partits polítics que actualment formen part del Consistori.

Residus i Taxa de residus

La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT) organitza el dijous dia 11 de maig a les 18:30 h al Casal Cívic de Ca n’Aurell un debat amb representants dels diferents partits polítics que es presenten a l’alcaldia de Terrassa. Amb el títol “Què farem amb la gestió dels Residus i la Taxa a Terrassa?”, es vol debatre sobre propostes i aplicacions al voltant d’aquesta qüestió mediambiental, social i econòmica. És un acte obert a la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa