MónTerrassa
Macroenquesta de Món Terrassa

Per primera vegada a la ciutat, tant els votants com els candidats disposaran d’una eina demoscòpica de primer nivell just a l’inici de la campanya electoral. Món Terrassa ha encarregat una macroenquesta que es publicarà, per fases, els dies 12 i 13 de maig. L’estudi és a càrrec de del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), una de les empreses més prestigioses en el camp de la demoscòpia a Catalunya, i s’articularà a partir de 800 enquestes -un univers de grans proporcions dins d’aquest àmbit- fetes a població major d’edat, empadronada i amb dret de vot al municipi.

La selecció de camp s’està fent aquests dies a partir de quotes creuades de sexe i edat

La selecció de camp es farà -s’està fent aquests dies, de fet- a partir de quotes creuades de sexe i edat seguint la distribució real de la població de Terrassa. El resultat oferirà una estimació de vot per sexe, edat, lloc de naixement, llengua i situació laboral i es traduirà en quantitat de regidors. El mateix criteri es farà servir per detectar les preferències dels terrassencs per un o altre alcalde o alcaldessa, una dada que pot ser important de cara a possibles pactes postelectorals. Tot plegat, dibuixarà un panorama clar de les perspectives polítiques a l’inici de la campanya a la ciutat.

Disseny específic per facilitar, gràficament, la comprensió i comparació

L’enquesta es tractarà amb un disseny específic per facilitar, gràficament, la comprensió i comparació de les dades i se’n farà una àmplia difusió a través de les xarxes socials de Món Terrassa i el Grup Món.

Les eleccions municipals se celebren el diumenge 28 de maig de 2023. De les urnes sortiran regidors i regidores que s’asseuran a la sala de plens del raval de Montserrat i que escolliran l’alcalde o alcaldessa i l’equip de govern de la nova legislatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa