MónTerrassa
Junts venç a Viladecavalls però haurà de treure la calculadora per governar
  • CA

Treballem Junts per Viladecavalls ha estat la guanyadora de les eleccions municipals d’aquest diumenge dia 28 de maig. I no només ha guanyat sinó que ha incrementat la distància amb els seus competidors. La llista encapçalada per l’actual alcaldessa, Cesca Berenguer, ha aconseguit incrementar la seva representació a l’Ajuntament amb un nou regidor, passant de 5 a 6. Tanmateix no en tindrà prou per governar en solitari i necessitarà, encara que sigui en moments puntuals, del suport d’algun dels altres partits presents.

Al Consistori de Viladecavalls, la segona força seguirà sent Esquerra Republicana, que ha sabut aguantar la davallada de vots a la resta del país i ha mantingut els seus tres regidors. Ho ha fet amb una renovació completa. Lidera Martí Pedret, amb Joana Polo i Marçal Llimona en segon i tercer lloc, respectivament. Un dels perdedors de la nit han estat FEM Viladecavalls (comuns) que han vist com perdien un dels seus regidors. La llista encapçalada per Carles Rodríguez, tindrà dos representants, ell i la seva mà dreta, Maria Martínez.

Els altres dos partits amb representació son PSC, que ha mantingut el seu regidor, mentre que hi ha hagut segurament un transvasament de vots entre Ciutadans al PP, on la formació taronja desapareix per deixar pas a la blavera.

La participació es queda al 58%

La participació a Viladecavalls havia caigut en quatre punts respecte a les anteriors eleccions municipals, a les sis de la tarda. En les segones dades de participació oficial publicades pel govern espanyol, a falta de dues hores pel tancament dels col·legis havien passat per les urnes el 44,55% dels ciutadans, mentre que fa quatre anys, a la mateixa hora havien votat el 52,74%. Amb els col·legis electorals tancats, la participació final ha estat de 57,91%, això significa que ha baixat en deu punts respecte al 2019, en la línia del que ha passat a la comarca vallesana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa