MónTerrassa
ERC, CUP i Comuns firmen el compromís per al 30% d’habitatge protegit

ERC, CUP i Comuns firmen el compromís per al 30% d’habitatge protegit. Sindicat de Llogateres i la PAH de Terrassa van emplaçar els partits que es presenten a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Terrassa a comprometre’s amb el 30% d’habitatge de protecció oficial per a la ciutadania. Les dues entitats van elaborar un document perquè els caps de llista de les candidatures del 28M el signessin i ara que ens trobem a l’equador de la campanya han donat a conèixer quins d’ells s’han adherit a la petició i quins no.

Son tres els candidats que han assumit l’acord que implica una modificació puntual del POUM perquè s’apliqui aquest % de reserva en noves construccions a Terrassa durant els primers sis mesos de mandat 2023-2027. Es tracta de l’alcaldable per ERC, Ona Martínez; l’alcaldable per Terrassa en Comú Podem, Agnès Petit; i l’alcaldable de la Candidatura d’Unitat Popular, Jaume Bofill.

Crida a TxT, PSC, Junts i Cs a “recapacitar” i firmar l’acord

“Pensem que aquest és un primer pas clau, que obre camí i que valorem molt positivament, que s’ha aconseguit gràcies a la lluita de mesos des del carrer! Més de 40 entitats van manifestar el suport al 30% al Ple el passat mes de febrer, mesura que ja recollien també el Pla d’Habitatge aprovat per unanimitat i el de Mandat”, recorden els impulsors.

Lamenten però que hi hagi encara quatre partits que “no han respost a la nostra crida pública, ni han contestat el correu que els vam enviar”, i es refereixen a Jordi Ballart (TxT), Eva Candela (PSC), Isabel Martínez (Cs) i Meritxell Lluís (Junts). I en aquest sentit afirmen que les candidatures es divideixen en dues posicions: “qui està amb el dret a l’habitatge i contra l’especulació; i qui no es vol comprometre amb la gent o molestar els grans poders econòmics”.

Des de Sindicat i la PAH han fet una darrera crida als partits que encara no s’han sumat a la proposta que “recapacitin i es comprometin amb el 30%. No s’entén que qui pretén governar la ciutat i coneix el problema gravíssim d’habitatge que té, renunciï guanyar habitatge protegit dins la ciutat distribuint-lo per tots els barris”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa