MónTerrassa
Coneixem els candidats d’ERC per al 28M a la nostra demarcació
  • CA
Maria Isabel Méndez és la cap de llista d’ERC a l’alcaldia de Castellbisbal | ERC

ERC Castellbisbal: Mª Isabel Méndez

Maria Isabel Méndez és una dona que actualment viu a Can Campanyà, un petit barri de Castellbisbal, on va decidir formar la seva família ara fa 30 anys. Va néixer a l’Hospitalet de Llobregat i va passar la seva infantesa i joventut a Bellvitge, en una família humil d’immigrants gallecs. Durant la seva vida, Maria Isabel ha format part de diferents entitats i AMPA, i és voluntària per la llengua, sent aquesta una de les seves aficions principals, ja que li permet conèixer persones que tenen com a objectiu parlar i comunicar-se en català. Va estudiar FPI i FPII com a especialista en delineació d’obres i edificis, i Arquitectura Tècnica a l’UPC.

Mª Isabel ha treballat sempre a l’empresa privada, en diferents àmbits i sectors, destacant com a dependenta, delineant, adjunta de direcció i administrativa. Va decidir presentar-se per primera vegada a les eleccions municipals del 2015, on va ser escollida com a regidora d’Esquerra Republicana de Castellbisbal, al capdavant de la regidora d’Ensenyament i Comunicació, durant un any i mig. Després del trencament del pacte de legislatura amb Alternativa, va passar a l’oposició, on ha continuat treballant pel poble de Castellbisbal.

Arran del referèndum del 9N i de les diferents negacions de l’Estat espanyol per reconèixer el dret a decidir de Catalunya, Maria Isabel Méndez va començar a col·laborar amb Esquerra, de la qual és militant des de fa 7 anys. En la seva vida personal, Maria Isabel té un gos i una gateta, li agrada passejar per Campanyà i cercar rutes ja sigui caminant o en bicicleta. Té cura del seu hort ecològic i se sent especialment orgullosa del seu cirerer. Li agrada llegir novel·la històrica i, respecte a la música, una de les seves cançons preferides és “País petit” del Lluís Llach, ja que li fa pensar en l’estima a la seva terra. Així mateix, és una apassionada de la fotografia i dels viatges.

El seu lloc preferit per desconnectar és Port de la Selva, ja que a més de Castellbisbal, la mar li proporciona aquell punt de tranquil·litat i reflexió que tots necessitem, de tant en tant, per carregar piles. Com a dona, el repte personal de Maria Isabel Méndez és lluitar i aconseguir la igualtat entre homes i dones, com a valor republicà, juntament amb la defensa de la diversitat de gènere. El que més li agrada de la seva vida és haver treballat i aconseguit els reptes que s’ha proposat.

Anna Piñol, cap de llista per a ERC a Matadepera | ERC

ERC Matadepera: Anna Piñol

Regidora republicana (ERC) a Matadepera des del 2019, Anna Piñol i Serra va néixer a Terrassa en una família amb arrels i molt contacte amb Matadepera. Llicenciada en Dret per la UAB i amb postgrau en Mediació, des de fa 26 anys exerceix la professió d’advocada, tasca que li ha permès tractar amb tot tipus de persones i on ha desenvolupat molta dedicació per als col·lectius més vulnerables. En el darrer any, ha cursat el Postgrau de Lideratge i Gestió de Polítiques Públiques dut a terme per la Universitat de Manresa.

Col·labora amb l’entitat +Drets Humans sorgida arrel del preparatius per a l’1O, la qual el 2021 va rebre la Medalla d’Honor en la categoria d’or del Parlament de Catalunya. És membre actiu de la Comissió del Torn d’Ofici del Col·legi d’Advocats de Terrassa des de fa més de quinze anys. També va col·laborar amb el Servei de Mediació del Col·legi d’Advocats de Terrassa.

A Matadepera ha estat vinculada amb l’AFA de l’Escola Ginesta de Matadepera i també va formar part de l’equip del programa de ràdio de Dama Matadepera, associació matadeperenca que fomenta el coneixement, l’art i la cultura, de la qual n’és sòcia. També és sòcia d’Intermón. Va simpatitzar amb Esquerra Republicana fa quasi 10 anys i com a electe treballa amb ganes amb l’objectiu de construir una Matadepera per a tothom i ser la propera alcaldessa del municipi.

Jordi Cadevall, cap de llista a l’alcaldia de Rellinars per ERC | ERC

ERC Rellinars: Jordi Cadevall i Artigues

Nascut a Terrassa fa 46 anys, al cap de 20 anys va marxar a estudiar enginyeria forestal a l’Escola Politècnica de Lugo, on es va quedar durant 6 anys. En tornar a Terrassa va començar a treballar de jardiner, professió a la qual es dedica des de fa 20 anys; durant molts anys en centres especials de treball, combinant la feina de jardiner amb el monitoratge de persones amb discapacitat i, des de fa vuit anys, com a autònom.

Sempre ha estat amant de la natura i de la muntanya, amor que va heretar dels seus pares i que va fer créixer al Centre Excursionista de Terrassa. Aquest amor per la natura és el que el va portar a Rellinars, on va arribar per primer cop el 2008, i després d’una altra temporada a Terrassa, on va formar una família i va tornar a Rellinars fa 9 anys, amb la idea de criar la seva filla en un entorn més natural. Sempre li ha interessat la política i sempre ha gaudit ajudant a la gent que l’envolta, per això ara fa quatre anys es va sumar a la llista d’Esquerra Republicana.

Per les pròximes eleccions del dia 28 de maig ha assumit la responsabilitat d’encapçalar la llista d’Esquerra Republicana, amb la il·lusió de poder ajudar als seus veïns i veïnes a viure a un poble millor.

Xavier Corbera, cap de llista per ERC a l’alcaldia de Rubí | ERC

ERC Rubí: Xavier Corbera Gaju

Xavier Corbera Gaju és el candidat d’Esquerra Republicana per a les eleccions municipals de Rubí. Nascut i criat a Rubí, Xavier és un enamorat de la seva ciutat i vol treballar per fer-la encara millor. És diplomat en recursos humans i en magisteri. Amb una àmplia formació en economia i gestió empresarial, Xavier ha desenvolupat la seva carrera professional en diferents àmbits, incloent-hi el sector dels serveis financers, la consultoria, l’administració pública i la docència. La seva experiència l’ha portat adquirir valuoses habilitats en gestió de projectes i en lideratge d’equips, fet que li serveix per liderar el programa d’Esquerra Republicana per Rubí.

En Xavier és un compromès militant d’Esquerra Republicana que va començar la seva militància a la branca juvenil del partit, participant en diverses campanyes i activitats per fomentar la causa independentista i la defensa dels drets socials. Persona activa en el teixit associatiu i cultural de Rubí, així com en el sector educatiu, va ser president del moviment de mestres per Rubí i portaveu de SOMESCOLA en l’àmbit nacional. Responsable de comerç de l’Ajuntament de Rubí entre 2007 i 2011, i ara candidat d’ERC per a les municipals de Rubí, treballa per fer realitat els valors republicans en el municipi, com ara la igualtat social, la justícia, la solidaritat i la sostenibilitat.

En la seva vida personal, Xavier és un apassionat de l’esport i la natura, i participa activament en activitats esportives i socials a la ciutat. El seu esperit emprenedor i la seva passió per la transformació social li donen l’esperança que pot ajudar a fer un canvi real en la seva ciutat natal.

Mireia Ingla, cap de llista d’ERC a l’alcaldia de Sant Cugat del Vallès | ERC

ERC Sant Cugat del Vallès: Mireia Ingla

Mireia Ingla és alcaldessa de Sant Cugat del Vallès des del 2019, és la primera republicana a ocupar l’alcaldia des de Roc Codó en temps de la República. Nascuda a la Seu d’Urgell, va passar la seva infància en aquest territori, en una família molt marcada per la política i el cooperativisme. Llicenciada en Dret i amb postgrau en Mediació, va iniciar la seva carrera laboral en un despatx d’advocades, on va tenir l’oportunitat d’impregnar-se de la lluita feminista. També va col·laborar amb una ONG que treballava pels drets humans i que li va permetre participar en la Convenció dels Drets Humans, a Ginebra, diverses vegades.

Ha col·laborat amb Càritas, en el Servei de Mediació de l’Habitatge, i ha estat vinculada amb l’Afa de l’Escola Catalunya, diverses associacions esportives i l’associació de veïns de Mas Gener. També va formar part de la coordinadora de les consultes per la independència de Sant Cugat el 2009 i és sòcia d’Òmnium Cultural.

Vinculada a Esquerra Republicana des de fa més de 15 anys, des del govern treballa amb el propòsit de garantir el que més valora la ciutadania: la qualitat de vida, fent que arribi a tota la gent de Sant Cugat. És per això que es torna a presentar, per a tornar a ser l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès.

Jaume Puig, cap de llista d’ERC a l’alcaldia d’Ullastrell | ERC

ERC Ullastrell: Jaume Puig i Puig

Amb 45 anys, Jaume Puig i Puig és l’actual alcalde del municipi vallesà, Ullastrell. Va néixer a la ciutat de Terrassa el 1978 i és graduat en Comunicació amb màster en Comunicació Corporativa, Protocol i Esdeveniments. Va estudiar Educació Social a la UAB i és diplomat de postgrau en Gestió i Administració Local i Curs d’Especialització en Administració Pública Local.

Es va graduar en ciències polítiques a la Universitat de Barcelona i va començar la seva carrera política a l’Ajuntament de la seva ciutat natal, Terrassa, on va ser elegit regidor el 2003. Durant el seu mandat a l’Ajuntament de Terrassa va desenvolupar-se en diferents càrrecs i comissions, incloent-hi la titularitat de la regidoria de Joventut i Educació. Anteriorment, va treballar en l’àmbit de la gestió empresarial, dels recursos humans i comunicació, i en l’àmbit de la infància i adolescència en risc d’exclusió social.

Regidor de l’Ajuntament d’Ullastrell des de 2011, 1r tinent d’alcalde (2015-2019) i alcalde des de 2019 i fins a l’actualitat, va ser secretari d’organització comarcal d’ERC Vallès. Actual conseller nacional d’ERC, es torna a presentar per ser reelegit, en les eleccions municipals d’enguany, com a alcalde d’Ullastrell. Jaume Puig és membre del Consell General de l’Associació Catalana de Municipis i Províncies (ACM) i, en el seu temps lliure, Jaume és un apassionat de l’excursionisme i la natura, i és conegut pel seu compromís amb la protecció del medi ambient.

En resum, Jaume Puig i Puig és un polític amb esperit jove i dinàmic, i amb una àmplia experiència en la gestió pública, duent a terme una gestió d’èxit al seu municipi i contribuint al desenvolupament i benestar de la comunitat d’Ullastrell.

Antoni Masana, cap de llista d’ERC a l’alcaldia de Vacarisses | ERC

ERC Vacarisses: Antoni Masana i Ubach

Nascut a Vacarisses el 1972, casat i amb una filla de 18 anys i un fill de 9 anys. És llicenciat en història per la Universitat Autònoma de Barcelona. Abans i mentre estudiava, va estar treballant de tot, descarregant camions, en un magatzem de construcció, de vigilant i guaita forestal durant la campanya d’estiu, en una fàbrica tèxtil… però la seva professió és professor de Ciències Socials a secundària, una feina que va estar fent fins que va començar a fer d’alcalde ara farà 8 anys.

A més, és el President d’Esquerra Republicana de Catalunya del Vallès Occidental i President de l’Associació Catalana del Porta a Porta, càrrecs que fa sense remuneració. Ha estat vinculat a la política des de ben jovenet i també a diferents entitats del municipi, el Club Esportiu Vacarisses, geganters, esbart, colla castellera i Diables de Vacarisses. També forma part d’organitzacions com La Bressola, Survival International o el Patronat de Sant Galderic, de protecció de la pedra seca.

A Masana li agrada molt llegir, caminar, especialment pel terme municipal, les plantes i cuinar. Com que diu que dorm poc, encara té temps d’estar estudiant el grau d’Antropologia a l’UOC.

Martí Pedret és el cap de llista per ERC a l’alcaldia de Viladecavalls | ERC

ERC Viladecavalls: Martí Pedret i Ullés

Martí Pedret Ullés és l’alcaldable d’Esquerra Republicana de Viladecavalls per a les eleccions municipals del 28 de maig. Ha nascut i crescut a Viladecavalls, passant per la llar d’infants La Barromina, per l’Escola Rosella i l’Institut de Viladecavalls. Va estudiar Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona i, posteriorment, va fer el màster d’accés a l’Advocacia, professió que exerceix actualment amb despatx a Terrassa. També és regidor a l’Ajuntament de Viladecavalls pel Jovent Republicà i actual portaveu del grup municipal d’ERC-AM.

Des de petit ha estat vinculat a diferents entitats i associacions de Viladecavalls, sobretot en relació amb el bàsquet on ha sigut jugador durant molts anys, entrenador i directiu del Club Bàsquet Rosella fins fa dos anys. També ha col·laborat molt amb el Consell de Joves de Viladecavalls, sent el president els anys 2015 i 2016, així com amb diferents companyies de teatre amateur.

Amb setze anys comença la seva militància activa al Jovent Republicà (abans les JERC), sent el secretari de Política Municipal del Vallès Occidental des de l’any 2020 i amb vint-i-quatre anys decideix començar a militar a ERC. El Martí és un enamorat dels esports i de la cultura i li agrada participar en tot allò que el seu temps li permet. Enguany, lidera el projecte republicà a Viladecavalls amb un equip renovat, amb un projecte clar i amb unes idees molt clares.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa