MónTerrassa
Barrios (Ara Pacte Local): “Els extrems, dreta o esquerra, no son mai bons”

Joan Barrios és el candidat a l’alcaldia de Terrassa per Ara, Pacte Local (i PDeCAT) a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. El líder de la formació recentment creada ha respost el qüestionari de Món Terrassa sobre com es planteja la campanya i quins són els projectes i reptes de futur.

Com es presenta la campanya?

Crec que aquestes eleccions són de les especials i peculiars dels últims temps; ja que tot i ser en clau municipal, son un plebiscit a la plaça Sant Jaume de Barcelona i a la Generalitat. Si mirem Terrassa la situació és ben diferent, ja que Tot per Terrassa és el clar favorit, però això no suposa que torni a ser alcalde. Per la part que ens toca des d’Ara Terrassa, encarem aquest comicis amb un equip il·lusionat amb ganes de recuperar la política útil pels Terrassencs i Terrassenques i tornar a centrar la política com aquella eina de transformació social, sempre i quan no nacionalitzem la política perquè no es té projecte de ciutat, com passa amb alguns partits que aspiren a ser alcaldes.

Amb quines expectatives l’afronten?

Les expectatives són clares, oferir als Terrassencs i Terrassenques un projecte centrat en què poden oferir els veïns de Terrassa a Terrassa, i no en si Terrassa em permetrà o no tenir Consell Comarcal. La nostra expectativa principal, es basa en la idea d’entre la política útil i municipal com l’eina més potent dels ciutadans per deixar una ciutat millor als nostres fills, als nostres nets… En definitiva es basa en viure i treballar per fer de Terrassa un referent i no un ciutat dormitori.

Una travessa dels resultats del 28 de maig de 2023.

Un empat entre ERC i Tot x Terrassa, esperant que ni l’extrema esquerra ni l’extrema dreta tinguin representació.

Amb qui lluiten/comparteixen espai electoral?

Lluitem contra nosaltres mateixos per recuperar i consolidar aquell espai que creu en una política útil que posa al centre del seu discurs als ciutadans i no els despatxos ni en les promeses. Lluitem contra tot aquell que vulgui fer de la política municipal un bé d’interès personal i no es vulgui posar al servei dels veïns i compartim espai amb tots aquells que entenguin la política com bolcar-se a treballar pels veïns i entendre que és l’ajuntament i cada un dels seus òrgans i espais que han d’estar al servei de les persones i amb les portes obertes.

Quin partit serà la sorpresa positiva?

Doncs desitjo que Esquerra Republicana, consolidi el seu projecte i model de ciutat i sigui capaç de reactivar Terrassa com ho ha fet amb Catalunya des de la sortida de govern dels antics socis.

Quin partit serà la sorpresa negativa?

El pitjor que ens pot passar és que l’extrema dreta, VOX, i l’extrema esquerra, CUP, guanyin espai i imposin un model de ciutat que en cap dels dos casos es favorable ni beneficiós per Terrassa ni pels seus ciutadans.

Hi haurà una majoria absoluta? S’haurà de pactar?

Soc d’aquells a qui no agraden les majories absolutes perquè justament roben el sentit de la política que és el negociar i arribar acords! Per tant que els veïns de Terrassa manin a les urnes que els polítics estiguin a l’alçada de la voluntat expressada a les urnes i siguin capaços de fer allò que han demanat els veïns, governar, generar progrés i fer de Terrassa una ciutat millor.

Línies vermelles a l’hora de pactar.

Els extrems, tant per l’esquerra com per la dreta no son mai bons ni donen peu a negociar.

Pensen que l’extrema dreta pot entrar a l’Ajuntament?

No és quelcom que m’il·lusioni perquè, com deia, els extrems són l’antítesi de la política útil que és allò en el que ARA TERRASSA més valora i defensa.

Tema prioritari, número 1, del candidat, quin és?

La seguretat, cal abordar la problemàtica de la seguretat i de la percepció d’inseguretat! Cal abordar-la de manera transversal i global i dimensionar-la a la realitat actual de Terrassa. Amb igualtat independentment del barri o de la zona, però si algun ciutadà es sent insegur tenim l’obligació de posar-nos mans a la obra per fer de Terrassa una ciutat segura on tothom pugui tornar a casa sa i estalvi.

Què en pensa que els 5 partits amb representació actual i els tres que tenen alguna possibilitat de ser-hi hagin apostat gairebé tots per dones per a liderar el projecte?

És una tendència encoratjadora i positiva veure que diversos partits polítics, tant els que ja tenen representació com els que tenen possibilitats de guanyar-la, estiguin apostant per dones per liderar els seus projectes. Aquesta decisió reflecteix un canvi significatiu cap a una major participació de les dones en la política i reconeix el seu paper vital en la presa de decisions i la representació de la ciutadania.

La paritat de gènere en la política és fonamental per aconseguir una societat més igualitària i inclusiva. Donar oportunitats a qui vol lluitar per transformar el seu municipi i la vida dels seus veïns per liderar els projectes polítics no només afavoreix la representació equitativa, sinó que també aporta diversitat de perspectives i experiències, enriquint així les polítiques públiques i la presa de decisions.

A més, aquesta tendència pot inspirar i motivar altres dones a implicar-se en la política, veient que les seves veus i capacitats són valorades i reconegudes. Cal continuar treballant per superar les barreres que encara existeixen per a les dones en la política i assegurar que tothom tingui igualtat d’oportunitats per participar activament en la presa de decisions que afecten la nostra societat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa