MónTerrassa
Albiach: “Els Comuns decidirem quin serà el pròxim govern de Terrassa”

El Centre Cívic President Macià de Terrassa, al barri de Sant Pere Nord, ha estat el lloc escollit per acollir l’acte central-final de la campanya a les eleccions municipals del 28M per a Terrassa en Comú Podem. La candidata a l’alcaldia Agnès Petit ha enfilat l’escenari acompanyada dels membres de la llista en els primers llocs, Oscar Galeote, Rut Martínez, Ivan Martos i Yesika Caro, però sobretot de la gran atracció de la tarda, Jéssica Albiach, presidenta d’En Comú Podem al Parament i cocordinadora de Catalunya en Comú. 

Agnès Petit ha donat la benvinguda al prop d’un centenar de persones que han volgut ser presents en el míting. “No volem que la campanya s’acabi, ens falten dies per presentar les nostres propostes, perquè ens ho passem molt bé i perquè estem convençuts que som la millor opció perquè Terrassa avanci, enlloc de retrocedir com portem anys fent”, ha exclamat.

“La ciutat ha perdut ambició i lideratge”

Cadascun dels membres de la llista han explicat diferents propostes que recull el programa electoral. Galeote, número 2, ha centrat el seu discurs en les rieres, qui les ha definit com una “ferida urbana i social encara no resolta, especialment en els barris perifèrics de la nostra ciutat”. Els Comuns aposten per convertir-les en “els grans eixos que uneixin una única ciutat” gràcies a un “urbanisme pensat per la vida: amb carrers saludables, més espais per a vianants, bicicletes i per al transport públic”. 

Tot seguit, Yesika Caro, número 5, s’ha centrat en les polítiques d’habitatge, recalcant “els problemes d’emergència habitacional” i ha reclamat al govern municipal “ser valents per lluitar contra els especuladors, expropiar els pisos de grans tenidors i fent el 30% d’habitatges de protecció oficial. Prou ja de criminalitzar el vulnerable”.

Al seu torn, Ivan Martos, número 4, representant d’EUiA ha centrat el seu discurs en fer una Terrassa “més justa i equitativa, de cohesió i integració de drets socials”. O una Terrassa “verda, més enllà de l’eslògan publicitari” amb una aposta clara per a la municipalització de serveis i l’economia social i solidària. I ha recordat les mesures i lleis aprovades gràcies a Podemos a Madrid. 

Rut Martínez, número 3, ha parlat de la crisi de “representació”, on la ciutadania se sent més allunyada de la política, que se sumen a les crisis de vulnerabilitat, econòmiques i socials. “La ciutat ha perdut ambició i lideratge. És un mandat de brindis al sol”, ha resumit la candidata. Martínez ha sentenciat que “volem reactivar Terrassa amb la transició econòmica, que ha d’anar de la mà de la transició ecològica. El codi postal no pot marcar la qualitat de vida de ningú”. 

Acte central de campanya de Terrassa en Comú Podem al Centre Cívic President Macià | Cristóbal Castro

Albiach reparteix contra Ballart, ERC, Junts i PSC

Jéssica Albiach ha iniciat el seu discurs lloant la candidatura de Terrassa. “Tenim un equip de persones preparades, intel·ligents, honestes i que s’estimen la seva ciutat. I encapçalat per una dona a qui tinc debilitat, l’Agnès, que és una persona que estimo a nivell personal i que admiro políticament, perquè sap cap on vol portar la seva ciutat”.

La presidenta dels Comuns ha estat clara en el paper que jugaran a partir del 28M, “les persones de Terrassa en Comú decidiran quin serà el proper govern de Terrassa”. I també perquè són l’assegurança que “Terrassa no estigui aïllada, que tingui les aliances necessàries al Parlament i al Congrés dels Diputats”. 

Albiach ha aprofitat l’ocasió per fer un repàs als seus competidors polítics, criticant als qui volen “innocular el virus de la por i de tornar a la Catalunya en blanc i negre”. També lamentant que ERC “ni fa ni deixa fer, no per mala fe sinó perquè no tenen model i no saben cap on volen portar Catalunya”  o contra Tot per Terrassa per haver-se vengut “com si fos una novetat, quan en realitat ha estat un recanvi. Han fet el de sempre amb els de sempre i pels de sempre”. O ha denunciat “la pinça sociovergent, perquè diuen a Terrassa que volen un canvi, però ja hem vist com voten els socialistes a la Generalitat, sempre de la mà amb Junts per ampliar aeroports, per al Quart Cinturó, per fer casinos o per diluir les restriccions per la sequera”. 

Ha acabat apuntant que aquest diumenge “ens estem jugant el futur de les nostres ciutat i necessitem un nou model de país: planificació ecològica, en el bon viure, trencar l’aïllament que ens volen condemnar alguns, i basat en l’esperança”. 

Petit ha estat l’última a intervenir per recalcar que per Terrassa en Comú Podem les eleccions van “de superar el desencant, i d’iniciar una nova etapa progressista, podem obrir una nova primavera municipalista. Serem decisives per la conformació del nou govern de la ciutat, perquè sumem i som la casa gran”. L’alcaldable ha sentenciat que “la política del soroll i les baralles dels partits són una de les raons del desencant, i tenim una fórmula de sumar, perquè necessitem la força i la visió de tothom”. La cap de llista ha acabat recordant que “cal lideratge, un bon govern; a Terrassa s’ha retrocedit en mobilitat, espais verds i protecció social, s’ha improvisat en excés i aquest 28M ens hi juguem molt”.

Acte central de campanya de Terrassa en Comú Podem al Centre Cívic President Macià | Cristóbal Castro

Notícies sobre el 28M i els Comuns

FOTOGALERIA | Acte central de Terrassa en Comú Podem amb Jéssica Albiach

Jaume Asens vol “que els canvis socials de Barcelona arribin a Terrassa”

Els Comuns reivindiquen la Terrassa Roja en la visita d’Enrique Santiago

Petit (TECP): “Els governs de majoria s’han acabat; serem decisives”

Vuit alcaldables: “Terrassa sí que és capital”

En Comú Podem promet transformar les rieres en eixos vertebradors

Terrassa en Comú Podem torna a l’Ajuntament

Els 37 noms de la llista de Terrassa en Comú Podem a les eleccions del 28M

Els Comuns de Terrassa viatgen a Madrid per donar suport a Yolanda Diaz

Galeote, Martínez, Martos i Caro acompanyen Petit en la candidatura d’ECP

Els Comuns de Terrassa fan una aposta clara pel comerç de proximitat

Agnès Petit: “Serem decisives en el govern municipal de Terrassa de 2023”

FOTOGALERIA | Acte de presentació d’Agnés Petit, alcaldable per En Comú Podem a Terrassa

Agnès Petit i Comuns, objectiu un govern d’esquerres a Terrassa

Els comuns escullen Agnès Petit per encapçalar la llista a Terrassa

Descobreix l’Agnès Petit més íntima i desconeguda

Agnès Petit (Comuns): “Serem decisius per decidir l’alcaldia de Terrassa”

Yolanda Díaz demana el vot per Agnés Petit per “defensar els treballadors”

Jaume Asens vol “que els canvis socials de Barcelona arribin a Terrassa”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa