MónTerrassa
Acords i discrepàncies entre partits sobre el futur del català a Terrassa

Vuit formacions polítiques de Terrassa han presentat aquesta setmana les seves propostes sobre polítiques lingüístiques i han parlar sobre l’ús de la llengua en un debat organitzat per Plataforma per la Llengua. El debat va tenir lloc el dimarts 23 de maig al Casa Cívic de Sant Pere, i va ser moderat per la periodista Anna Muñoz. Va comptar amb la presència de Joan Salvador, de Tot per Terrassa; Amadeu Aguado, del PSC; Montserrat Font, d’ERC; Montserrat Caupena, de Junts per Terrassa; Maria Teresa Julià, de Terrassa en Comú Podem; Jordi Mercè, de la CUP; David Martínez, del PACMA, i Joan Barrios, d’Ara Terrassa.

Acord per promocionar l’ús del català, però algunes discrepàncies

Segons informa l’entitat organitzadora en un comunicat, el debat va transcórrer “amb molta cordialitat”. Es van trobar punts d’acord entre els participants pel que fa a la necessitat de la promoció de l’ús social de la llengua, però usar la inspecció per garantir el compliment de l’atenció al consumidor en català va generar discrepàncies.

Segons apunten, “només la CUP i Junts es van mostrar favorables a fer-ho possible; ERC va dir que s’hauria d’estudiar cada cas; i Tot per Terrassa i els En Comú Podem, que calia fer pedagogia educativa prèvia abans de fer inspeccions”.

Es tracta d’una mesura que forma part del programa marc per a aquestes eleccions que Plataforma per la Llengua va fer arribar als partits polítics com a part de la campanya «Vota per la Llengua». Amb la mirada posada a diumenge, Plataforma per la Llengua demana que “es voti amb consciència lingüística”.

Altres entitats que van donar suport al debat

L’acte va comptar amb el suport d’altres entitats i associacions terrassenques com el Consell per la República, l’Assemblea Nacional Catalana, Veu Pròpia i el col·lectiu Català a Terrassa. També hi va participar l’Associació de veïns i veïnes de Sant Pere, que va cedir la seva seu com a espai per fer el debat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa