La Cia Guspira va ser l’encarregada d’obrir el certamen | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

De les deu obres seleccionades per a concursar al prestigiós Premi Ciutat de Terrassa de Teatre, diumenge passat, a la Sala Crespi, s’hi va representar la primera: Torna-la a tocar, Sam de Woody Allen, estrenada a Broadway el 1969. La posada en escena va anar a càrrec del grup Guspira de Cassà de la Selva que, dirigida per la Nani Castellsagué, va captar des del primer moment linterès del públic.

L’escenari es transforma en un petit apartament tronat, amb un moble en primer terme ple a vessar de medicaments i on destaca el cartell de la pel·lícula preferida del protagonista: Casablanca. L’Àlex Puig (Joan Casabó), un crític de cinema hipocondríac, abandonat d’avui per demà per la seva dona, troba consol amb la Mercè (Marta Tarrés) i el Toni (XavierTarrés), un matrimoni amic que li fa costat i l’anima perquè segueixi endavant i busqui una nova companyia. Però entre frustració i frustació se li apareix el fantasma de Humphrey Bogart (Carles Casanova) que li dóna consells de com ha de seduir a les dones si vol triomfar.

El protagonista, l’ha abandonat la dona | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

El joc de llums, molt ben aconseguit, ens transporta als pensaments de l’Àlex que reflecteixen la influència donjoanesca del seu mite (cal destacar també el canvi de registre que fa l’actor en el desdoblament de personalitat evocada pels seus somnis). Ara bé, en tocar de nou de peus a terra se n’adona que de qui està enamorat és de la Mercè que li ha robat el cor per la seva senzillesa i bondat.

Però, com l’Ilsa i el Rick, el seu amor és impossible tot i així “comença una bonica amistat” paraules que posen punt i final a l’obra i que fan una picada d’ullet a la famosa pel·lícula que inspira el títol. Un bon començament. Esperem gaudir amb la resta de representacions tant com amb aquesta.

Torna-la a tocar Sam, de Woody Allen | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Un amor impossible entre els protagonistes | Ramon Navarro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix