MónTerrassa
SOS Festa Major de Matadepera
  • CA

Hola Matadeperencs i Matadeperenques, gent del poble i veïns! Els Joves Voluntaris que organitzem la Festa Major de joves de Matadepera us volem explicar la situació que actualment passa a Vilagatzara (el grup d’entitats que hem col·laborat durant 5 o 6 anys amb l’Ajuntament de Matadepera).

Fa uns anys la Festa Major de Matadepera es va quedar sense activitats pels joves, es van deixar de fer la Baixada de Vehicles i la Gran Animalada, així com també el Chill Out. A causa d’això, un grup de voluntaris joves va seguir treballant independentment per recuperar-les i així van aconseguir sumar-se amb l’Ajuntament a la hora d’organitzar la part jove de la Festa Major per reprendre aquestes activitats. Nosaltres, les entitats que formem actualment Vilagatzara, vam acceptar el repte voluntàriament.

Hem estat muntant durant 5 anys la Baixada de Vehicles i la Gran Animalada per recuperar l’esperit jove del poble. Així com també els concerts durant les 3 nits de Farraques. Una de les condicions que imposava l’Ajuntament, fins ara, per augmentar les hores de nit i reduir els incidents i baralles a causa de l’alcohol, era que Vilagatzara estigués tancat (amb les balles grogues) per controlar l’accés d’ampolles de vidre a dins. MAI, mai hi ha hagut cap problema dins del recinte de Vilagatzara durant les Farraques.

Aquest any vam proposar de fer més activitats diürnes per a motivar als joves a no desfasar-se tant de nit, sense deixar de gaudir-la amb bona música. Aquesta proposta implica més hores de treball per part dels Voluntaris que durant els 4 dies de Festa Major treballem dia i nit, però no tenim cap problema en fer feina extra per tal d’aconseguir el nostre objectiu. Per això vam fer una crida als diferents grups del poble per a ser més gent organitzant la nostra Festa.

El problema és que al presentar el nostre projecte, les noves directius de govern de l’Ajuntament de Matadepera només han fet que posar-nos entrebancs alhora de realitzar-lo complert. Després de ser flexibles dins del que trobàvem just i coherent en com realitzar les activitats nocturnes i intentar buscar un punt d’acord amb l’Ajuntament això no va donar fruit. Van proposar com a proposta definitiva treure Farraques, convertint-les en un Divendres fins les 4 al Parc Pep Ventura de Matadepera i un Dissabte fins la mateixa hora al Sopar de Germanor, propostes que ens generen certa incertesa pel que fa a les condicions de seguretat que demanaven anys enrere i decisió que ens fa entendre que no se’ns ha escoltat durant tots aquests mesos. El nou equip de govern tampoc va facilitar-nos els dies ni les hores per les noves activitats proposades com per exemple canviar el dia de la Baixada de Vehicles de Divendres a Dissabte a la tarda per peticions durant anys de gent que no podia assistir i volia.

L’organització porta mesos negociant aquests entrebancs entre d’altres però no hi ha hagut cap resultat ni cap solució que trobéssim òptima pels joves del poble. Per aquest motiu, Vilagatzara, molt tristos per la resolució on hem arribat, no podem seguir col·laborant amb l’Ajuntament per i amb els Joves del poble. Ells muntaran la Festa Major sense el nostre suport, ja que nosaltres no l’hem tingut de part seva.

Amb aquest missatge, resum de la situació actual, ens volem fer entendre i volem guanyar el suport dels Joves. Nosaltres no volem canviar la Festa Major, volem la mateixa que hem tingut fins ara. On tornàvem abans de vacances per reunir-nos amb els nostres i retrobar-nos per explicar-nos totes les anècdotes d’estiu. Ara més que mai, necessitem TOT el suport dels joves del nostre poble.

La gent que vulgui seguir els detalls i estar més al dia sobre aquesta decisió pot consultar la pàgina de Facebook de Vilagatzara Matadepera o el nostre Instagram @vilagatzara, on anirem penjant diferent informació sobre el tema.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Alex a juny 06, 2017 | 10:48
    Alex juny 06, 2017 | 10:48
    Que pesats amb això de matadeperencs i matadeperenques. Ja s'entén només posan un dels dos. Ara sembla que si no es posa així ja som masclistes... Molt trist.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa