Vull agrair a unes mares i les seves famílies la lliçó de coratge i entrega que ens han demostrat a tots els assistents a l’acte celebrat aquest dijous a la tarda, dia 19 d’abril, al Centre Cívic de Can Anglada. Com a mare, m’han fet partícip de la seva lluita, la lluita per la vida dels seus fills, afectats per aquestes malalties que alguns anomenen “rares”, però la realitat és que són malalties oblidades.

Les dificultats que han de superar dia a dia, barreres socials, sanitàries, polítiques, inclús mentals, on la falta d’implicació de la societat i els seus líders polítics i empresarials, és dur, molt dur. Però no! No és el moment de defallir! No faran pitjor la vida dels seus fills, perquè tenen a aquestes mares lluitadores per a donar-los amor i protecció. La seva trajectòria vital és el mirall que reflecteix la lletjor d’aquesta societat egoista. Sense justícia social no hi ha societats justes, i justícia és ajudar a aquestes famílies.

Hauríem de reflexionar col·lectivament de l’altura moral que ens falta. Com podem posar pals a les rodes de la vida d’aquests nens i nenes? Tot és possible, tot es pot canviar. El treball dur i la il·lusió que demostren és esperançador però necessiten ajuda, la nostra ajuda per a continuar cuidant, per a investigar, per a canviar les lleis, per a tenir accés a projectes internacionals, per a noves teràpies. Cal convèncer a més gent que l’objectiu comú que representen és una meta col·lectiva de tots. Qui podrà dir, no m’interessa? Ningú. Un amic, un net, un fill… qualsevol pot patir una malaltia minoritària.

Obrin els ulls, aquests pares només tenen el seu coratge i entrega als seus fills, i sense el suport de la societat no poden guanyar. Compromís, però també ajuda, ajuda econòmica per a continuar dia a dia, per a sostenir la vida, la preuada vida dels seus fills. Col·laboreu! És l’ajuda que necessiten. Donar les gràcies a totes les mares lluitadores del món i a tots els nens i nenes que representen per la lliçó d’amor i entrega, i especialment a l’Anna (Cors lluitadors de Duchenne), la Pilar (El sueño de Aaron-Fundación Atrofia Muscular Espinal) la Mònica (Asociación Todos Contra La Histiocitosis), la Belén (Asociación Sanfilippo) i la Laura (Asociación de. Phelan-McDernud) Gràcies Mares Lluitadores pel vostre amor. Àfrica Serena Secretària de Salut del PSC de Terrassa

Àfrica Serena

Secretària de Salut del PSC de Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Raquel a abril 22, 2018 | 21:08
    Raquel abril 22, 2018 | 21:08
    Gràcies al Col.lectiu de Dones de Ca n'Anglada per la organització, a Jordi Ballart i Maruja Rambla per la seva implicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa