MónTerrassa
L’incivisme augmenta i les famílies no saben què fan els seus fills

Aquesta setmana, Món Terrassa ha publicat un article sobre la col·locació d’un centenar de pancartes als carrers d’Arquimedes i Galileu com a mesura de pressió per pacificar el trànsit. Els veïns -units en una plataforma ciutadana- demanen que es busquin solucions immediates davant l’increment diari de vehicles que hi circulen, fent d’aquests dos vials el que han titllat “d’autopistes”.

Arran d’aquesta notícia, el lector Jordi J. ha escrit una reflexió al voltant de l’incivisme creixent que pateix la nostra ciutat -i la majoria de ciutat, malauradament- i el poc respecte que es té a les normes de convivència bàsica.

Carta del lector

Que potser s’han adonat ara, que els cotxes pugen i baixen pels seus carrers? La velocitat de 30 km/h que senyalen les autoritats, per circular als carrers de la nostre ciutat, es respecta? Els encarregats de vetllar el volum de decibels que emeten els vehicles a motor, es respecten? Els que circulen amb vehicles de mobilitat personal, respecten les normes? Els encarregats de vetllar perquè es respectin les normes, ho fan? Amb resultats eficients?

Els ciutadans incívics, van en augment? Els contenidors, cremen de nit? Les terrasses dels bars són sorolloses pel veïnat? L’ocupació de l’espai públic es respecta per part dels comerços i establiments públics, encara que paguin o no taxes municipals per fer-ho? Són perseguits els que embruten, pinten, enganxen i maltracten l’espai públic?

Podrem estar d’acord amb què l’incivisme augmenta, i que les famílies no saben què fan els seus fills -siguin o no majors d’edat. Perquè és un aspecte educacional que preocupa. Crec que és important transmetre valors a la ciutadania, especialment als pares, tutors i els infants i joves. Tot el que sigui profitós per a la convivència entre els ciutadans, ha de ser benvingut. I les administracions haurien de ser garants de divulgar i controlar l’espai comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa