MónTerrassa
S’ha discriminat a la meva filla de sis anys amb TEA

Raquel P. és mare d’una nena amb necessitats especials i sent que la seva filla ha estat discriminada per ser com és. Veïnes de Can Boada del Pi, la progenitora ha volgut fer arribar a Món Terrassa el seu malestar per una situació viscuda recentment a una escola pública de Terrassa on porta la nena.

Aquesta és la carta:

“Bon dia,

Escric aquesta carta en recerca d’ajuda. Necessito que algú doni veu a la situació que està patint la meva filla. La meva filla té sis anys i des de fa un any que ha estat diagnosticada amb Trastorn d’Espectre Autista (TEA) i TDAH. Des d’aquell moment, que vivim immerses en continuades pujades de medicació i en una batalla constant per aconseguir cita per a psicòlegs i psiquiatres, a causa de les llargues llistes d’espera. Però aquest seria un altre tema que donaria per una carta pròpia, i no és el que ara vull explicar.

Fa una setmana, a l’escola van dir que realitzarien una última sortida a la platja. La meva filla estava molt feliç. No parava de parlar com de bé s’ho passarien. Però resulta que a tan sols tres dies de la sortida, em van avisar que la meva filla no hi aniria. Havia estat una decisió del col·legi. No hi podia anar. Els motius? Primer em van dir que per mal comportament. Però jo ja els vaig dir que la meva filla té un diagnòstic que justifica aquest comportament. I després de molt insistir, em van dir que es tractava de falta de recursos. Que no podien destinar un professor a estar vigilant-la.

Així que amb molta pena i dolor, vaig haver d’explicar-li a la meva filla que no podia anar d’excursió. Un dolor que ella va patir perquè es va sentir exclosa de la resta dels seus companys. No podia ser una més.

Per això, avui, alço la veu per denunciar que s’estan vulnerant els drets de menors de tota la ciutat, i tot el món està mirant cap a un altre costat. No podem permetre que aquests nens quedin discriminats per ser com són. No demano cap privilegi, només ajuda i que ens entenguin i ens respectin.

Gràcies”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Mireia a juny 02, 2022 | 20:17
  Mireia juny 02, 2022 | 20:17
  Hola Malauradament Aixo es el que ens trovem les families amb nens TEA. Dir-te que están obligats a posar un monitor , verllsdor ... Per la Teva filla, obligats! I recomanar-te ,que si pots ,Hi ha uns cursos gratuïts per a pares o profesionals que tenen contacte amb nens TEA.Allá t'informen de tots els seus drets, expliquen el transtorn ,per tant tu podras entendre millor a la Teva filla i no aniras peix per aquest nou Mon que has de navegar...molts força i ánim que ets una super mama
 2. Icona del comentari de: Sara a juny 02, 2022 | 22:40
  Sara juny 02, 2022 | 22:40
  Tot el món no mira cap a un altre costat, les docents portem molts dies de vaga intentant negociar per una educació de qualitat.
  • Icona del comentari de: Maria a juny 04, 2022 | 07:10
   Maria juny 04, 2022 | 07:10
   Totalment d'acord, cada dia més infants amb TEA i menys recursos, sense comptar que hi ha molts sense diagnosticar que consten al sistema educatiu com alumnat ordinari. Queda molt be la paraula inclusió pero els recursos de que doten les escoles no són suficients i, espereu el curs vinent que s'acaben els recursos covid, menys personal a les escoles.
 3. Icona del comentari de: Mar a juny 03, 2022 | 00:01
  Mar juny 03, 2022 | 00:01
  Nosaltres patim el mateix AMB el nostre fill, tambe TEA, es una vergonya que se'ls treguin de sobre per falta de recursos i a sobre diguin que l'escola pública es inclusiva.
  • Icona del comentari de: Laura a juny 03, 2022 | 10:28
   Laura juny 03, 2022 | 10:28
   Te entiendo perfectamente, yo también soy mamá de un niño de 4 años con TEA. Lo hemos tenido que cambiar de colegio. Ánimo, no estás sola, aunque q veces te lo intenten hacer creer. Lucha por los derechos de tu hija y no permitas que no pueda ir a ninguna excursión nunca más, y si es necesario ves tú con ella para que no se la tenga que perder, aún y así, el centro está obligado a poner los recursos necesarios para cada niño que tengan, vergonzoso.
   • Icona del comentari de: Pili a juny 04, 2022 | 13:24
    Pili juny 04, 2022 | 13:24
    El problema es que a los colegios no les dan los recursos necesarios para poder atender a las necesidades de los niños como es debido. No sólo para ir a las excursiones sino en el día a día. Claro que estos niños tienen derecho a realizar todas estas actividades pero siempre con la atención necesaria.
 4. Icona del comentari de: Rocío a juny 03, 2022 | 12:14
  Rocío juny 03, 2022 | 12:14
  Sóc mare d'un nen amb TEA. Els nostres nens tenen els mateixos drets q la resta. La de l'escola no és una resposta acceptable. Això NO és educació inclusiva. Digues el nom de l'escola. Volem saber on "molesten" els nostres fills. Que passin vergonya.
 5. Icona del comentari de: Gemma a juny 04, 2022 | 07:13
  Gemma juny 04, 2022 | 07:13
  Sóc mare d'un nen amb TEA i dislèxia. Desgraciadament el que expliques passa i passa més sovint del que sembla per que poques mares tenen el temps d'alçar la veu i fer públic aquests abusos. Així que t'agraeixo que hagis donat aquest pas. Ets molt valenta. Ara ens diran que un problema amb Ensenyament, la ràtio de nens per classe o la manca d'ajudes, desborda els docents. Excuses, al meu parer, és un problema de violència institucional cap a allò que es pensa diferent. Allò que es vol situar fora de l'ordre social establert perquè senzillament, el docent creu que un nen/a TEA, TDHA o en definitiva, neurodivergent, és un problema a classe que no vol tenir i per tant no es mereix les mateixes oportunitats que la resta, és a dir, els neurotipics. Els docents, es poden sentir abandonats per Ensenyament. Però tampoc no escolten ni treballen amb els pares. Des de el seu atril com a institució, senzillament imposen el seu criteri i utilitzen el "coneixement expert" per negar possibilitats a nens i nenes que per el seu diagnòstic es pensen diferents i que pares incauts acceptem de forma acritica. De vegades, he pensat que hagués estat millor no haver mostrat el diagnòstic del meu fill. No estàs sola. Som moltes mares les que comencem a estar fartes d' aquest abusos i d'aquesta violencia institucional cap a nens i nenes neurodivergents i indefensos.
  • Icona del comentari de: Mmt a juny 04, 2022 | 19:28
   Mmt juny 04, 2022 | 19:28
   Li ha passa't el mateix a la meva filla ja està fora del cole per ordre judicial em vaig oferir a acompanyar-la jo mateixa pagar-me L.hotel etc i van dir Que pensaran los niñoooos.En breu denuncio perquè s.ha posat molt malaltetA per la notícia som a l.hospital.Abracades a tots
 6. Icona del comentari de: Anna Busquet a juny 04, 2022 | 08:37
  Anna Busquet juny 04, 2022 | 08:37
  Les escoles haurien de tenir més personal per atendre als alumnes amb necessitats especials El decret d'inclusió de la Generalitat pretén que qualsevol alumne ha de seguir a l'escolarització ordinaria tot i tenint necessitat de recursos específics que li permetin fer ho. A la práctica, això suposa un increment econòmic que moltes escoles no tenen o tampoc hi ha bona voluntat per tenir lo. La teoria del decret és bona però aplicar lo no sempre és possible. Si no hi ha més recursos no aconseguirem que els alumnes especials s'integrin plenament.
 7. Icona del comentari de: Cristina a juny 04, 2022 | 11:59
  Cristina juny 04, 2022 | 11:59
  No crec que el problema sigui la vostra filla ni el seu trastorn el problema és la manca de recursos que hi ha a l'escola pública en aquests moments. Estem fent vagues i manifestacions els últims mesos, però ningú no vol escoltar. És molt fàcil pels polítics posar-se medalles i parlar d'inclusió però no posen recursos per tal d'assumir aquesta. El mateix nombre de docents amb nens amb necessitats educatives especials és impossible arribar a tots i totes. Demanem més recursos i mestres per atendre a tothom com necessita.
 8. Icona del comentari de: Lidia a juny 04, 2022 | 12:55
  Lidia juny 04, 2022 | 12:55
  Hola, Malahuradament això passa a Tots els col.legis. jo tinc una filla amb hemiparesia Esquerra i a l'hora de les sortides i excursions també en trono en la mateixa solució. L'unic que almenys la meva escola intenta donar soluciond. Recomano posar-ho en coneixement de l'EAP i si no anar a Fer reclamació a indpecció. Si Nosaltres , com a pares, no vetllem pels drets dels nostres fills,tinguin el que tinguin, ningún mes Ho farà. I si entre Tots aixequem veis allá on toca, al final Ho aconseguirem. Ànims a Tots els pares perqué això es un lluiita per Tota la vida.
 9. Icona del comentari de: Susana a juny 04, 2022 | 13:57
  Susana juny 04, 2022 | 13:57
  Per desgràcia tinc un nen TEA y me trobo igual que tú ,portó una baralla constant amb la escola .Ells diuen falta de recursos yo injusticia.El meu fill no podia quedar-se al menjador ,y evidentment s'ha quedat sense colònies
 10. Icona del comentari de: Noemí a juny 04, 2022 | 14:35
  Noemí juny 04, 2022 | 14:35
  Yo tengo dos hijos con discapacidad, (enfermedad minoritaria X frágil. Y el problema el mismo, la inclusión es perfecta sobre el papel. A parte de recursos, se necesita personal con formación. Animo a todas las familias que nos encontramos en esta situación.

Nou comentari

Comparteix