MónTerrassa
Delegats de Terrassa al Congrés del PCE
  • CA

Aquest cap de setmana (1, 2 i 3 de desembre) es celebra a Madrid el XXè Congrés del Partit Comunista d’Espanya. Dins la delegació catalana participaran els terrassencs Ivan Martos i José López, representant l’agrupació local del PSUC-viu.

Aquest Congrés del PCE servirà, a més de per a renovar la direcció federal que els darrers anys ha estat encapçalada per José Luis Centella, per millorar i adequar l’organització dels i les comunistes dins del món del treball, en els barris i en els moviments populars. S’apostarà per continuar treballant dins de les confluències d’esquerres i de fronts unitaris i populars, com Izquierda Unida i Unidos Podemos, per guanyar un nou país. En aquesta nova etapa es buscarà major presència i projecció del PCE dins les confluències i a la societat. Es treballarà per desenvolupar un procés constituent cap a una República federal, solidària i plurinacional. I com no pot ser d’una altra manera, l’eix central dels i les comunistes serà la defensa del treball i de les condicions de vida i de dignitat de les classes populars i treballadores.

A la tornada del cap de setmana, comença dilluns a la nit la campanya electoral del 21D. El PSUC-viu de Terrassa treballarem per un canvi social a Catalunya. Pensem que cal reforçar un espai polític i social que es situï fora de la lògica polar dels nacionalismes, que únicament han aconseguit reforçar posicions conservadores i de dretes, amagant privatitzacions, retallades antisocials i corrupció. S’ha de situar com a prioritat la política social i democràtica.

Farem campanya i donarem suport a Catalunya en Comú – Podem ja que és l’única candidatura que defensa un programa d’esquerres, la cohesió social i una sortida inclusiva, democràtica, dialogada i acordada al conflicte nacional català.

Els i les comunistes defensem el dret a l’autodeterminació de Catalunya, sent la nostra opció la construcció de la República Federal on es mancomunin els diferents pobles d’Espanya, sense dividir el poble i la classe treballadora, com a forma de construir plegats un futur de progrés, justícia social i llibertat.

Pensem que és el moment de posar a més sobre la taula els problemes de la gent i els reptes del país. Superem el bloqueig i recuperem l’autonomia i l’autogovern. Defensem polítques per crear ocupació, pel treball digne, contra la desigualtat i la pobresa, per l’apoderament i la participació democràtica de la ciutadania, a favor del benestar i dels serveis públics (especialment sanitat i educació, revertint les retallades dels darrers anys), per una fiscalitat justa i progressiva, per una Banca Pública, per la reforma de la Llei Electoral, contra la corrupció, per la reindustrialització i per un futur econòmic sostenible, pel respecte al medi ambient, contra la violència masclista i per la igualtat, pel dret a l’habitatge, per un increment dels salaris i dels drets laborals, per la redistribució de la riquesa, per la defensa del sistema públic de pensions, etc… En definitiva, per la defensa d’una agenda social i democràtica regeneradora que suposi una millora a curt termini de la vida de la classe treballadora i els sectors populars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa