MónTerrassa
Som els ciutadans, els marrans?
  • CA
Piles de bosses de brossa en un dels contenidors de Terrassa
Piles de bosses de brossa en un dels contenidors de Terrassa | Javier Roselló

!--akiadsense-->

Resulta evident que Terrassa té un problema pel que fa a la neteja de carrers. Visc en un barri perifèric i resulta obvi que el nivell de neteja dels carrers del centre, per citar un exemple, no és el mateix que el d’altres barris. Estic segur que no fa falta esmentar quins districtes són més nets i quins districtes no ho són. Aquest problema, més que una opinió personal, m’atreveixo a dir que és un fet, un fet que no està exempt de generar controvèrsia: és un problema per part de l’ajuntament? o un gran percentatge de ciutadans de Terrassa són el que ve a ser uns bruts?

Els ciutadans, amb els nostres impostos, tenim dret a un sistema digne de recollida d’escombraries. L’Ajuntament ha de proporcionar a la seva població un sistema eficaç, ja que és l’única manera que tenim els ciutadans de desprendre’ns dels nostres residus. Amb tot això, m’atreveixo dir que el servei de recollida d’escombraries funciona en el meu barri.

També m’atreveixo a dir que a Terrassa hi ha un sector de població molt elevat que sembla no entendre que les escombraries es dipositen en contenidors i papereres, no a les voreres. En nombroses ocasions he cridat l’atenció a gent que he enxampat “in fraganti” tirant llaunes, papers i coses vàries al terra, i el més preocupant és que la majoria de vegades que he cridat l’atenció ha estat a gent menor de 25 anys. Les generacions futures, vaja.

Amb això no dic que el sistema de recollida d’escombraries no sigui millorable quant a freqüència de pas. A vegades trobo a faltar alguna paperera més. Tot això és millorable, però no una excusa per a ser un brut/a. Tampoc vull assenyalar únicament a la gent jove de Terrassa. Sempre hi ha la típica mare que permet que la seva filla tiri la pell de la mandarina a la vorera, camí al col·legi (també ho he vist). Com també he vist al típic borratxo de torn deixar el tetrabrick en ple carrer.

Però puc garantir, almenys en el meu barri, que el problema principal és l’incivisme, no l’Ajuntament. Potser, més que tallers o xerrades morals, el govern i/o ajuntaments hauria de plantejar-se temes de salut pública com aquest.

Javier Rosello

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa