Pilar dels Minyons en el comiat a Carles Feiner | Jordi Chueca

!--akiadsense-->

Text llegit per Guillem Comas en nom de la Colla a la cerimonia d’enterrament del Carles Feiner, “Negre”

Avui es un dia trist, molt trist. Som molts els que ens trobem aquí per acompanyar el Negre en el seu comiat, perquè l’estimem, el valorem i ja el trobem a faltar. Tots tenim algun record especial i personal d’ell, i de la relació que ha tingut amb qualsevol de nosaltres. Anècdotes, tantes com vulgueu.

Com a grup però, li restarem sempre agraïts per ser peça clau, des del primer moment, en la conformació de la colla, en ser com som, en forjar aquest tarannà del qual tots ens sentim tan orgullosos i que hem mostrat al llarg dels anys i arreu de les places de tot el territori.

El Món Casteller, que hem vist créixer en tots els sentits d’una manera extraordinària, deu molt a personalitats com el Negre. Casteller de soca-rel , compromès i al peu del canó des del primer dia, ha imprès la seva força, la seva mentalitat, el seu compromís i la seva agudesa per anar sempre més enllà. La màxima Força, Equilibri, Valor i Seny, en el Negre es compleix en tots els seus aspectes.

Força: Has estat un casteller de caràcter i temperament. Fort de ment i fort de cos. Tots els castellers que hem treballat damunt teu, hem gaudit d’unes espatlles fermes i còmodes. Els teus companys de pis, hem tingut sempre un bon puntal que ens ha permès donar sempre el màxim. Els equips de mans i l’equip del baix, hem après molt de les teves indicacions i ens hem imbuït de la força que ens transmeten les teves cames.

Equilibri: De caràcter fort però proper, dialogant però contundent, reflexiu però apassionat, tendre però irreverent, seriós però el més “conyon”, rústec però seductor, obert però vergonyós, exigent però el més fidel …i tants d’altres atributs. Tens una ment privilegiada però gaudeixes volent semblar el més primari de tots. Les bronques més terribles i tot seguit la picada d’ullet de màxima complicitat. La capacitat de cridar i renegar com ningú i, a l’instant, rebaixar la tensió de la cara com qui mai ha trencat un plat… El rei del seny arrauxat i de la rauxa assenyada. Un mestre del contrast i, alhora, el més gran exemple de coherència.

Valor: Tot i la teva ancestral i anecdòtica no-por a pujar a folres i manilles, perquè sense ulleres no t’hi veies, has estat valent com ningú. Valent en proposar. Valent en innovar. Valent en posar-te al capdavant d’aquesta colla en nombroses ocasions. I en una entitat tan complexa com la nostra, i en una activitat tan seriosa i exigent com són els castells. Fins ara ets l’únic que ha tingut el valor, i la capacitat, de fer de Cap de Colla i també de President. Vas crear les primeres súper-juntes, implicant a un munt de gent en tasques de la colla. Vas apostar per noves formes de veure i de viure els castells, de repensar-los i de gestionar-los.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa