MónTerrassa
Xavier Panés assumeix el repte “d’adequar l’associacionisme al segle XXI”
  • CA

Xavier Panés és, des d’aquest matí, el nou president de la patronal Cecot. Avui ha tingut lloc l’Assemblea Electoral Extraordinària a la seu de la patronal per dur a terme les votacions i la proclamació del nou president de l’entitat, donant per finalitzat el procés electoral iniciat a l’entitat el passat 26 de maig. Així doncs, Panés pren el relleu d’Antoni Abad després de 17 anys al capdavant de la patronal amb l’objectiu d’adequar l’associacionisme al segle XXI. La seva candidatura va comptar els avals originals d’un 77,8% de l’assemblea.

“És un repte important, l’exemple és immillorable”, ha exposat Panés. Respecte el relleu al capdavant de la presidència, opina que “no som la mateixa persona, tindrem estils diferents, tot i que per mi el més important és mantenir l’estil Cecot, la forma de fer, entrar a negociar i parlar amb l’administració”. En aquest sentit, afirma que també entrem en una altra època i “hauré de donar-hi un matís i una manera de fer diferent”.

Pel nou president, la pandèmia ha demostrat que les organitzacions empresarials “son més necessàries i importants que mai”. Actualment està en marxa un nou pla estratègic “amb el que tota la casa hi estem molt confiats” i “molt il·lusionats amb aquest gran repte que és adequar l’associacionisme empresarial al segle XXI“. Cada autònom o empresa ha de defensar els seus interessos, “i la millor manera és associant-se”. En aquest sentit, fa escasses 48 hores que la Factoria Social de Terrassa (LaFACT) anunciava que s’adheria a la Cecot, una adhesió que el nou president celebra.

Una candidatura els avals d’un 77,8% de l’assemblea

Panés va presentar la seva candidatura per “una qüestió de compromís”: “Hi ha moments en els que has de fer un pas endavant per ocupar aquesta responsabilitat”, exposa. Al finalitzar el termini de presentacions de candidatures a la presidència, només s’hi va registrar una la candidatura de Xavier Panés, que va acompanyat la seva proposta amb els avals originals d’un 77,8% de l’assemblea. Conclou que està “molt agraït” per aquest suport.

Perfil de Xavier Panés

Xavier Panés va néixer a Terrassa l’any 1964. Pel que fa la seva formació i trajectòria professional, és llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB, amb especialització en Economia de les empreses financeres i actuarials, amb un MBA per Esade i empresari del sector metal·lúrgic. Des de fa set anys que és membre de Comité Executiu de la patronal Cecot, i ara, el seu president.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa