MónTerrassa
Vytrus vol sortir al BME Growth després d’augmentar un 65% la facturació
  • CA

L’empresa terrassenca Vytrus Biotech, companyia especialitzada en ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica, ha anunciat la seva intenció de sortir al BME Growth i està ultimant els tràmits per a la seva estrena en el mercat alternatiu Borsari en els pròxims mesos, després d’augmentar un 65% la seva facturació el 2021. La biotecnològica té intenció de debutar en la modalitat de listing sense col·locació, de la mà de GVC Gaesco Valores com a Assessor Registrat i Proveïdor de liquiditat, i Garrigues i IMB Grup com a assessors legals, a l’espera que BME Growth doni el seu vistiplau per a la incorporació al mercat alternatiu.

Fundada fa més de 12 anys per Albert Jané, biotecnòleg i bioquímic i Màster en Ciències Farmacèutiques, i Òscar Expósito, biòleg i PhD en Biotecnologia Vegetal, i actuals Consellers Delegats, Vytrus ha incrementat un 65% la seva facturació durant l’exercici 2021 fins als 2,8 milions d’euros respecte a 2020, la qual cosa suposa un augment de les vendes d’un 133% en els dos anys de pandèmia i un increment a doble dígit anual, en la tendència d’augment dels últims 5 anys.

Jané ha expressat en un comunicat que “el nostre negoci es basa en el desenvolupament, producció i comercialització d’ingredients actius d’alt valor afegit per als mercats cosmètic i dermatològic. Gràcies a la nostra tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals, obtenim productes d’alta qualitat, naturals i sostenibles. Volem que la sortida al mercat ens ajudi a continuar desenvolupant els grans beneficis de la nostra tecnologia i que ens permeti potenciar el creixement de l’empresa”.

La incorporació de Vytrus a BME Growth proporcionaria un mecanisme de liquiditat i valoració objectiva de les accions de la companyia que podria servir com a referència per a potencials operacions corporatives futures, a més d’incrementar la seva imatge de marca, transparència i solvència, enfortint la seva relació amb clients, inversors, proveïdors i finançadors.

El 65% de les vendes: exportacions a més de 30 països

A l’espera de realitzar l’auditoria anual, la biotech estima que podria tancar l’exercici 2021 amb els millors resultats de la seva història, on el 65% de les seves vendes són fruit de les exportacions a més de 30 països. Vytrus ha tancat 2021 amb un equip de 28 treballadors qualificats, i amb unes instal·lacions de 1.400 m² a Terrassa on s’investiguen, desenvolupen, produeixen i comercialitzen ingredients actius d’alt valor afegit per a la indústria cosmètica i el sector sanitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa