MónTerrassa
Vytrus Biotech de Terrassa s’estrenarà en el mercat BME Growth
  • CA

Vytrus Biotech, companyia especialitzada en ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica, ha rebut l’aprovació del Consell d’Administració de BME Growth per a incorporar-se al mercat BME Growth amb una valoració inicial de 12,2 milions d’euros.

El pròxim dimarts, 15 de març, la companyia serà la segona a incorporar-se a aquest mercat en 2022 i s’estrenarà en el parquet celebrant el tradicional toc de campana en la Borsa de Barcelona, on les accions de la companyia arrencaran amb un valor de referència de 1,72 euros per acció.

La biotecnològica debutarà al BME Growth en la modalitat de listing sense col·locació, de la mà de GVC Gaesco Valores com a Assessor Registrat i Proveïdor de liquiditat, i Garrigues i IMB Grup com a assessors legals.

Fundada fa més de 12 anys per Albert Jané, biotecnòleg i bioquímic i Màster en Ciències Farmacèutiques, i Òscar Expósito, biòleg i PhD en Biotecnologia Vegetal, i actuals Consellers Delegats, Vytrus ha incrementat un 65% la seva facturació durant l’exercici 2021 fins als 2,8 milions d’euros respecte a 2020, la qual cosa suposa un augment de les vendes d’un 133% en els dos anys de pandèmia i un increment a doble dígit anual, en la tendència d’augment dels últims 5 anys. Així mateix, Vytrus ha aconseguit en 2021 augmentar el seu EBITDA en un 90% fins als 1,12 milions d’euros respecte 2020 i multiplicar per més de 5 el EBITDA que va obtenir en 2019.

Segons Albert Jané, CEO, COO i cofundador de Vytrus: “El nostre negoci es basa en el desenvolupament, producció i comercialització d’ingredients actius d’alt valor afegit per als mercats cosmètic i dermatològic. Gràcies a la nostra tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals, obtenim productes d’alta qualitat, naturals i sostenibles. Volem que la sortida al mercat ens ajudi a continuar desenvolupant els grans beneficis de la nostra tecnologia i que ens permeti potenciar el creixement de l’empresa”.

La incorporació de Vytrus al BME Growth proporcionarà un mecanisme de liquiditat i valoració objectiva de les accions de la companyia com a referència per a potencials operacions corporatives futures, a més d’incrementar la seva imatge de marca, transparència i solvència, enfortint la seva relació amb clients, inversors, proveïdors i finançadors.

Recentment, s’han incorporat a l’accionariat el fons Zamit Capital, vehicle inversor gestionat per GVC Gaesco Valores, S.V., S.A. (Grup GVC Gaesco), i el partner comercial de Vytrus als Estats Units. Tanmateix, el family office de Perfumeries Julia i l’Institut Català de Finances, a través del fons ICF Venture Tech II, han tornat a invertir en Vytrus, reforçant la seva posició en la companyia, en la qual els dos fundadors mantenen la propietat d’un 40% del capital.

“A Vytrus Biotech creiem que és tan important el “quin” com el “com” es fan les coses. La innovació forma part del nostre ADN, però la passió pel que fem és el que ens fa continuar vivint aquest projecte amb il·lusió i determinació. Tant els premis i reconeixements internacionals que hem rebut en els últims anys com la implantació del nostre programa de Responsabilitat Social Corporativa ens fa sentir molt orgullosos de formar part d’aquest projecte. Creiem fermament que la incorporació de Vytrus a BME Growth serà un gran catalitzador per al creixement i expansió d’un projecte que genuïnament vol aportar valor al món d’una forma sostenible i conscient”, afirma Òscar Expósito, CEO, CSO i cofundador de Vytrus.

El 65% de les vendes: exportacions a més de 30 països

A l’espera de realitzar l’auditoria anual, la biotech estima que podria tancar l’exercici 2021 amb els millors resultats de la seva història, on el 65% de les seves vendes són fruit de les exportacions a més de 30 països. Vytrus ha tancat 2021 amb un equip de gairebé 30 treballadores i treballadors qualificats, i amb unes instal·lacions de 1.400 m² a Terrassa (Barcelona) on s’investiguen, desenvolupen, produeixen i comercialitzen ingredients actius d’alt valor afegit per a la indústria cosmètica i el sector sanitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa