MónTerrassa
Vytrus Biotech bat el seu rècord de facturació amb un 40% més de vendes
  • CA

Vytrus Biotech, companyia especialitzada en ingredients actius derivats de cèl·lules mare vegetals per a la indústria cosmètica amb seu a Terrassa, ha batut el seu propi rècord i previsions de facturació, aconseguint 1,7 milions d’euros a tancament de l’exercici 2020. La companyia aconsegueix així una fita en la seva trajectòria: el break even operatiu. Aquesta fita, que cataloga a Vytrus com a companyia rentable, suposa tot un repte en la voràgine de l’any de la pandèmia i reflecteix una posició forta de la companyia de cara als seus accionistes i el mercat. Aconseguit el break even, la biotecnològica industrial se centrarà al 2021 a continuar l’expansió internacional del negoci i a escalar la rendibilitat obtinguda.

Segons Albert Jané, CEO i cofundador de Vytrus: “Estem molt contents amb els grans resultats obtinguts al 2020, sobretot perquè la situació excepcional ha requerit un esforç enorme de cadascuna de les persones de l’equip. Malgrat la situació complicada, sortim molt reforçats com a equip i esperem que això ens impulsi a seguir creixent en els pròxims anys”. Els comptes anuals auditats de Vytrus de 2020 reflecteixen un increment del seu EBITDA (benefici operatiu) del 200%, fins als 591 mil euros. En paraules del seu Director financer, Jordi Rovira: “Hem aconseguit posar el verd en totes les caselles dels nostres estats financers i l’hem fet l’any més difícil de la nostra història recent. A més, el suport dels nostres accionistes i dels nostres partners financers ens permetrà continuar invertint per a finançar la nostra expansió”.

Els resultats de la biotech suposen un increment del 40% de les vendes respecte al 2019, on adquireixen especial protagonisme les exportacions a la resta del món. En línia amb l’evolució del negoci dels últims 4 anys, els ingressos han tornat a créixer a doble dígit dins de la tendència del 30-40%. El començament de la pandèmia va suposar un entorn d’incertesa i un cert impacte en la companyia, que ràpidament va remuntar i va mantenir el ritme de creixement mes a mes, gràcies a l’esforç i dedicació d’un equip compromès i altament qualificat. Un any rodó marcat pel seu rècord en facturació i EBITDA, la certificació Ecovadis Medalla de Plata (avaluació positiva de les seves bones pràctiques de sostenibilitat, al costat del 25% d’empreses a nivell mundial que la posseeixen), l’increment de la plantilla en un 10% i el reconeixement a la seva innovació amb el doble premi “Millor Ingredient Cosmètic del Món” 2020 de la fira In-cosmetics Global pels seus dos últims llançaments cosmètics per a la cura de la pell i la mala olor corporal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa