MónTerrassa
Vint joves es beneficiaran de la 3a edició del Fem Ocupació

Cecot Formació ha obert el termini de preinscripció per seleccionar vint joves que vulguin beneficiar-se de la tercera edició del FEM OCUPACIÓ PER A JOVES. Aquest programa és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya que compta amb el finançament del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. El perfil dels participants se situa en joves d’entre 18 a 29 anys, en situació d’atur i prioritàriament amb experiència professional.

L’objectiu del programa és facilitar l’entrada o la reincorporació de les persones joves aturades al mercat de treball i mitigar l’impacte de la desocupació juvenil, fomentant l’ocupació i la creació de llocs de treball. Aquest programa té un enfocament diferent, ja quela política activa d’ocupació pren com a punt de partida les necessitats reals de les empreses.

El programa ofereix una subvenció econòmica a les empreses contractants equivalent al salari mínim interprofessional, per a la contractació d’un jove d’un mínim de 6 mesos de durada.

La primera edició, que es va iniciar el 2013/2014, Cecot Formació va atendre 120 nois/es, dels quals se’n van seleccionar 20 per a participar-hi. A la finalització del programa, la inserció dels joves va ser del 75%, 15 joves han continuat treballant, 7 de forma fixa i 8 amb contractes temporals.

En la segona edició, realitzada el 2015/2016, es van atendre més de 150 joves i 17 van ser els seleccionats per a participar-hi. Un cop finalitzada aquesta edició, la inserció ha estat del 71%, 12 joves continuen treballant i 5 estan en recerca activa de feina.

En aquesta edició, i amb les experiències conjuntes de les dues edicions anteriors, s’han implementat noves mesures per tal d’ajustar de forma correcta i adequada la política d’intervenció a les necessitats reals de cada territori. Cecot formació seleccionarà un total de vint joves per aquest any.

Nou comentari

Comparteix