Talamàs: “Les Cambres, més que una eina de país, ho han de ser per a les empreses”

El candidat de la Cecot serà el president de la Cambra de Comerç de Terrassa a partir del pròxim mes de juny

Natàlia Cugueró i Ramon Talamàs

Natàlia Cugueró i Ramon Talamàs | Antoni Soriano

Ramon Talamàs, el candidat impulsat per la Cecot a les eleccions a la Cambra de Comerç de Terrassa, ha valorat positivament els resultats obtinguts en els comicis que es van tancar aquest dimecres, i que els donen 15 de les 25 vocalies que estaven en joc en les eleccions per sufragi universal de la Cambra de Comerç de Terrassa, que li permetran obtenir la presidència en el ple. “No pot ser d’altra manera que una valoració positiva. Han estat uns bons resultats, estic molt content”, ha explicat Talamàs a Món Terrassa.

El vencedor de les eleccions ha destacat la diferència del criteri en el vot a la Cambra de Terrassa respecte a la de Barcelona, on les candidatures independentistes s’han imposat. “Això denota que a Terrassa hi ha un tarannà diferent. Quan van sortir els resultats de Barcelona, el pensament va ser que era una tendència de vot… analitzant-ho bé, a Barcelona hi havia dos models confrontats, i hi ha hagut una rebel·lació d’algunes candidatures. Aquí a Terrassa, jo compto amb el suport d’una patronal oberta i transversal, on hi ha molta petita i mitjana empresa, molt clara en els seus posicionaments. A Terrassa i a la demarcació, no hi ha diferència entre l’establishment i la ciutadania”.

Talamàs també ha comentat que el nombre total de vots aconseguits ha estat “molt superior” a les seves accions, fet que explica ha estat possible gràcies a la bona “comunicació i suport de la Cecot”. Sobre l’elevat nivell en la participació, Talamàs ha “celebrat” les xifres obtingudes i ha reconegut que “cal fer accions per incrementar-les en el futur. El percentatge és bo si el compares amb les antigues eleccions, però tenint en compte la realitat, encara grinyola. La Cambra de Terrassa ha de fer una labor de comunicació i de servei per incrementar això. Les Cambres han de ser més que una eina de país, una eina per a les empreses”.

Preguntat pels plans de futur, Talamàs ha insistit que vol treballar en l’eix de deu punts que ja va anunciar durant la campanya electoral. “Ara el que hem de fer és anar pas a pas. S’han de presentar les empreses de major capacitat econòmica, i després constituir el ple, sobre mitjans de juny. Jo m’asseuré amb tots els candidats, els que han sortit escollits i els que no, treballar l’equip executiu, donar-los confiança i engegar el pla de treball, que ja està documentat i escrit. És el que seguiré, però estic obert a qualsevol aportació, mà estesa a tothom“. Qüestionat sobre quin pes ha pogut tenir el posicionament polític de l’altra candidatura -Cambres: Eines de país-, Talamàs ha comentat que “les empreses no només són política”. “Volen el correcte funcionament de les administracions perquè funcionin les empreses. A nosaltres ens ha beneficiat molt els anys de trajectòria, el parlar clar i no pas xiular i mirar enlaire. Totes les candidatures que em donen suport són organitzacions clares, com la Cecot. I no són d’un sol pal, contemplen diverses opcions ideològiques”.

Nou comentari