El Vallès rep 7,7 milions d’euros del Pla de Resiliència de la Diputació de Barcelona

Els municipis de la comarca del Vallès Occidental comptaran amb l’ajuda del Pla de resiliència de la Diputació de Barcelona pel Vallès Occidental, destinat a incentivar la reactivació de l’activitat econòmica i social de la comarca. La comarca rebrà un total de 7,7 milions d’euros. Aquest matí s’ha presentat aquest Pla en un acte a la Torre del Palau de Terrassa, que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, l’alcalde de Matadepera, Nil López i la portaveu del grup municipal de Junts x Terrassa, Meritxell Lluís.

La vicepresidenta segona ha informat que és un “pla de xoc” de 50 milions d’euros, dels quals 7,7 milions van destinats a la comarca. La quantitat que va destinada a Terrassa és d’un total de 1.358.619,27 euros.

Es tracta d’un fons de prestació, i per tant, tots el municipis parteixen d’una assignació d’un total de 20.000 euros. A partir d’aquesta xifra, la quantitat de cada municipi es pot ampliar aplicant formules i variables de càlcul, com els habitants del municipis, la dispersió del territori, les xifres d’atur, la situació econòmica financera, entre altres. “Volem que el Pla sigui de gestió lleugera, d’impacte molt ràpid, i amb tot allò que en aquest moment és la necessitat més important, com el canvi climàtic, l’atenció de les persones, la reactivació econòmica, la inversió sostenible o també la transformació digital”, ha afirmat Fortuny.

Lluís ha declarat que aquest Pla de Resiliència a Terrassa ha de servir com “una oportunitat per desencallar els projectes de l’Ajuntament que actualment es troben estancats”, com l’aplicació del procés de reutilització de les deixalles, el pla de comerç i quantitat d’estudis a Terrassa o la bassa del Passeig Comte d’Ègara. Així doncs, la portaveu del grup municipal opina que aquests diners han d’anar destinats a la reactivació econòmica de la ciutat, així com l’atenció de les persones -beques menjador, ajuts a la gent gran o aturar desnonaments-, el canvi climàtic, o el manteniment urbà de la ciutat.

Lluís també ha demanat “treballar en consens, tal i com ho ha fet Junts sempre”, i en la mateix línia, Fortuny ha fet una apel·lació a que els governs municipals negociïn amb la oposició per solucionar les necessitats reals de les viles i ciutats.

Presentació del Pla de resiliència de la Diputació de Barcelona pel Vallès Occidental | Laura Gómez

Matadepera

La xifra destinada a Matadepera és de 117.682,93 euros. L’alcalde de Matadepera, Nil López, ha explicat que aquests diners aniran destinats a la línia de reactivació econòmica per “crear un market place local, una estratègia per reivindicar digitalment les compres integrades de tot el comerç local, a part de polítiques per dinamitzar el centre del municipi durant tot l’any”. També aniran destinats a l’atenció de les persones, com per exemple la adequació d’un local per les dependències de benestar social, o a la inversió sostenible, com projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques. L’alcalde ha agraït la vicepresidenta Fortuny pel treball que ha fet per “copsar les necessitats directes del territori, que té una realitat urbana molt important”.

Viladecavalls

Pel que fa Viladecavalls, el municipi comptarà amb aproximadament 114.000 euros, que es destinaran a petites inversions, segons ha declarat l’alcaldessa. “Per Viladecavalls, el Pla de resiliència de la Diputació de Barcelona pel Vallès és un suport per poder desenvolupar inversions que d’una altra manera serien complicades portar-les a terme, sent conscient que les fonts d’ingressos dels petits municipis s’han vist reduïdes a causa de la crisi de la pandèmia”, ha explicat Berenguer. En aquesta línia, ha agraït a la Diputació de Barcelona el suport pels municipis petits i la dedicació que ha tingut respecte les necessitats reals del territori,

Nou comentari