MónTerrassa
FEM Vallès intensificarà la feina en favor de la “Qüestió Vallesana”
  • CA
FEM Vallès
FEM Vallès | FEM Vallès

!--akiadsense-->

Els representants de les entitats que conformen la plataforma FEM Vallès han mantingut la primera reunió plenària de l’any que s’ha dut a terme a la seu de la Cecot a Terrassa. L’objectiu de la trobada ha estat el de fer balanç de les accions desenvolupades des del darrer plenari, el 16 de novembre de 2018 a l’UEI-Centrem a Granollers, així com definir les línies d’actuació per als propers mesos.

Entre les prop de cinquanta accions impulsades pels membres de FEM Vallès, el plenari ha posat l’èmfasi en l’acte de presentació del Manifest SOMVALLÈS desenvolupat de la mà de l’Ajuntament de Sabadell el passat mes de desembre; el compromís amb l’àrea de Territori i Sostenibilitat per debatre les propostes de FEM Vallès en relació a les connexions i la mobilitat ferroviària Barcelona-Vallès-altres províncies i en relació al Pla de Millores de Rodalies a Catalunya. Una part de la reunió també s’ha centrat en la trobada amb el Síndic de Greuges, el passat mes de maig, on FEM Vallès va demanar a Rafel Ribó la seva intercessió en el redreçament d’un espai que es considera perifèric actualment però que és el suport d’una gran centralitat productiva i on li va fer lliurament d’un document d’exposició de motius que donen peu a la petició d’una anàlisi, per part del Síndic, que determini l’existència de greuges que delimitin un àmbit central i una perifèria amb tractaments, drets i atenció públics molt diferents segons el lloc de residència i/o treball de les persones. Aspectes greuges poden provenir, entre d’altres, d’aspectes com la mobilitat, la millora de polígons, les polítiques habitatge, la gestió ambiental, entre d’altres.

A partir d’ara, i després de les eleccions municipals i la constitució dels nous consistoris i assignació de cartipàs municipals, FEM Vallès tornarà a adreçar-se als alcaldes i alcaldesses del Vallès per reclamar una voluntat compartida d’impulsar una Àrea Vallès com un espai de treball i consens per articular conjuntament el territori i trobar l’encaix amb la gran Barcelona que, per la suma de voluntats, multipliqui els resultats en benefici de tots els que viuen i treballen al Vallès. En aquest sentit, els representants de les entitats membres, per tal de reduir els temps de gestió i intensificar els acords, han aprovat constituir grups de treball per presentar de manera simultània les propostes de FEM Vallès a les poblacions de la demarcació. D’entrada, les tres primeres reunions es promouran amb els ajuntaments de Terrassa, Sabadell i Granollers.

Sobre FEM Vallès

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central), UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental), el Circuit de Barcelona-Catalunya i la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) han subscrit la seva adhesió a la plataforma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa