MónTerrassa
La UPC gradua 1.500 enginyeres i enginyers en dos actes acadèmics a Terrassa
  • CA

L’ESEIAAT de la UPC graduarà prop de 1.500 enginyeres i enginyers altament qualificats en dos actes acadèmics aquesta setmana. Degut a l’estat d’alarma declarat per la pandèmia per la COVID-19, no va poder tenir lloc l’acte de graduació dels nous enginyeres i enginyeres de la promoció del curs anterior. Per aquesta raó, la direcció del centre ha decidit celebrar enguany els actes de graduació de la promoció 2019-2020 i de la del 2020-2021, que tindran lloc al Recinte Firal de Terrassa el dia 17 de novembre (730 enginyers i enginyeres de la promoció 2019-2020) i el dia 19 (750 de la promoció 2020-2021) a les 18:00h, seguint el protocol recomanat per les autoritats sanitàries. 

En paraules del director de l’ESEIAAT, Xavier Roca, “molt poques ciutats i molt poques universitats a l’Estat compten amb l’actiu que la nostra Escola suposa per al país. Graduar cada any prop de 800 professionals altament qualificats no és un fet habitual que estigui a l’abast de molts centres de formació. Potser és una xifra que es diu aviat, però el valor humà i de talent que aporta al conjunt del país és incalculable”. I afegeix que “el dia 19 es podria considerar una diada per al conjunt de la societat i l’hem de posar en valor”.

L’acte comptarà amb l’assistència de 1.700 persones, entre graduats, graduades i familiars, i que estarà presidit pel rector de la UPC, Daniel Crespo; el director de l’ESEIAAT, Xavier Roca; el secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer,  i la segona tinenta d’alcalde de l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat de l’Ajuntament de Terrassa, Nuria Marín, en representació de l’alcalde de la ciutat, Jordi Ballart.

“A partir del proper dia 19 de novembre, el teixit productiu i industrial de Catalunya disposarà de 750 enginyers i enginyeres més, preparats per afrontar els reptes de la indústria i de l’economia del segle XXI i per treballar liderant el desenvolupament econòmic del país després d’haver-se format a la UPC-ESEIAAT”, ha informat la UPC en un comunicat.

Aquesta nova promoció d’enginyers i enginyeres formats de la UPC a Terrassa comptarà amb una padrina d’excepció. Es tracta de la cuinera catalana Carme Ruscalleda, innovadora per excel·lència amb tres estrelles Michelin i Premi Nacional de Cultura 2019 -entre d’altres distincions-, per a qui “és un honor acompanyar els graduats i graduades de l’ESEIAAT”. Carme Ruscalleda explica que el que vol és transmetre’ls “força per a  la professió que lliurament han elegit; la professió que els  acompanyarà tota la seva vida, trobant solucions, fent front a les adversitats, per aconseguir els objectius que assoliran gràcies al seu talent”. Pel que fa a la promoció 2019-2020, la padrina serà la prolífica dibuixant catalana Pilarín Bayés, que va il·lustrar el llibre “La petita història de l’ESEIAAT (UPC-Terrassa). 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa