MónTerrassa
Unipost sol·licita obrir la fase de liquidació
  • CA

L’administració concursal d’Unipost –el bufet d’advocats Jausàs– ha sol·licitat al Jutjat Mercantil 7 de Barcelona l’obertura de la fase de liquidació de l’empresa “en haver-se reduït substancialment el volum de negoci”.

Segons ha informat Jausàs aquest dilluns en un comunicat, l’administració concursal ha proposat el “cessament parcial” de l’activitat empresarial d’Unipost, tenint en compte que, en els seus paràmetres actuals, no és viable i l’única opció és la seva liquidació, bé a través de la venda de la unitat productiva dins del pla de liquidació o mitjançant la venda individualitzada dels béns.

La sol·licitud es va presentar al Jutjat del Mercantil 7 de Barcelona divendres passat, i posteriorment, es traslladarà a Unipost per a les corresponents al·legacions, i es preveu que el jutge es pronunciï a mitjan gener del 2018.

Unipost va presentar concurs voluntari de creditors el 12 de juliol per insolvència, amb uns actius de 40,6 milions d’euros davant uns passius de 47,4 milions.

A l’octubre, la companyia va presentar una sol·licitud d’expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomiadar tota la plantilla, d’uns 2.200 treballadors a diferents centres de treball d’Espanya.

L’administració concursal ha assenyalat que, després de la presentació de l’ERO, “la delicada situació econòmica de l’empresa s’ha agreujat” al llarg de les últimes setmanes.

Ha indicat que la decisió d’entrar en liquidació respon la impossibilitat de satisfer obligacions a venciment amb la tresoreria generada per l’explotació ordinària del negoci; la inviabilitat del conveni de creditors, i la dificultat per trobar un fons d’inversió i/o empresa interessats en la compra de la unitat productiva.

Jausàs ha assegurat que l’obertura de la fase de liquidació no tanca les portes a la possibilitat de la venda de la unitat productiva al llarg dels propers mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa