Unió de Pagesos s’adhereix a la xarxa de col·laboradors de Reempresa

!--akiadsense-->

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, i el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, han signat aquest migdia un acord de col·laboració per fer arribar el servei de Reempresa als afiliats i afiliades d’Unió de Pagesos.

Amb aquest acord de col·laboració, tant Unió de Pagesos, el sindicat majoritari del camp català, com la patronal Cecot, patronal que promou i defensa els interessos de microempreses, pimes, autònoms i emprenedor/es consideren que el Centre de Reempresa de Catalunya, que permet posar en contacte persones empresàries que busquen vendre el seu negoci i persones emprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat, és un mecanisme adequat per fomentar el creixement econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball i disposa d’instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés.

Així doncs, a partir d’aquest mes d’abril, els afiliats i afiliades d’Unió de Pagesos podran adreçar-se als punts d’atenció del Centre de Reempresa on rebran atenció personalitzada. L’objectiu d’aquesta col·laboració és, per una banda, impulsar i estructurar la transmissió empresarial dels seus afiliats i afiliades i per l’altra, evitar el tancament de petites explotacions familiars agrícoles i ramaderes del país per falta de relleu i la destrucció d’ocupació.

Les més reputades economies del nostre entorn, han apostat fermament per un treball de col·laboració entre diferents institucions i associacions amb l’objectiu de fomentar la Reempresa vista la seva capacitat de generació de riquesa, innovació i ocupació a costos sensiblement inferiors als de la creació d’empreses, i a un risc molt inferior.

Afavorir la continuïtat del camp català

Tan important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot i Autoocupació, és un model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una activitat ja existent.

Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i Autoocupació, va iniciar el servei a l’any 2011 i ha assolit més de 2.150 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 96 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 6.000 llocs de treball a Catalunya. Per altra banda, els motius de cessió de negocis són molt diversos: des de la jubilació (32%) fins a canvis de professió (12,6%) o per problemes de salut (8,3%).

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible negocis i activitats durant el temps d’execució del programa i salvaguardar llocs de treball, tal i com sha demostrat en aquests anys de funcionament del servei.

Nou comentari