MónTerrassa
UGT retreu la gestió del govern municipal en la nova licitació dels menjadors escolars
  • CA

La UGT ha emès un comunicat en què denuncia la “manca de voluntat per tal de trobar el consens necessari amb la part social per elaborar el Plec de condicions de la gestió unificada dels menjadors escolars de Terrassa”. Des del sindicat, afirmen que en la reunió de 2019, l’equip de govern “va mostrar la seva predisposició per municipalitzar el servei de cara al curs 2021” però que posteriorment, “vam assabentar-nos pels mitjans de comunicació que els números no sortien i que, per tant, aquesta opció no era viable”.

Des de la UGT recriminen que van sol·licitar una nova trobada per parlar del plec de condicions socials i laborals però que la trobada està prevista “quan tot ja està fet”. Per això exposen “el nostre malestar per menystenir el diàleg social, que tan important els semblava en la reunió de 2019. Ens escolten però ja no hi ha res a fer: les propostes de la part social no estaven al plec, no els van importar les millores que demanàvem per garantir la qualitat laboral de la plantilla i la repercussió al servei és evident”.

Des del sindicat denuncien que en els menjadors escolars de Terrassa s’aplica “actualment una doble escala salarial, i existeix una esclexta salarial en els mateixos centres que va de 80 a 150 euros al mes, entre treballadors i treballadores que fan la mateixa feina. L’equip de govern n’és conscient, ho permet i ho continuarà permetent. No ha escoltat la representació social i només ha volgut escoltar l’empresari que més diners ha pogut aportar“. Per això consideren que “l’equip de govern té un doble discurs. D’una banda, aposta pels serveis de qualitat. De l’altra, no treballen aquesta aposta a fons i no pregunten al personal per saber les mancances estructurals d’un servei especialment sensible pel fet de tractar amb infants”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa