MónTerrassa
TRS OnCampus, un programa per a projectes de base de recerca i tecnològica sorgits a Terrassa
  • CA

Des del 5 de maig i fins al 23 del mateix mes, estarà oberta la convocatòria de sol·licituds de TRS OnCampus. Amb aquest nou programa es pretén facilitar la transferència de coneixement, especialment amb base de recerca, i la valorització de la tecnologia sorgida de l’ecosistema d’innovació de Terrassa a través de l’emprenedoria, especialment amb alt impacte social o medi ambiental.

La iniciativa es posa en marxa de la mà de The Collider, el programa d’innovació del Mobile World Capital Barcelona. El programa que es desenvoluparà a Terrassa incorporarà la vessant d’emprenedoria d’impacte, per afavorir l’apropament al mercat de desenvolupaments tecnològics amb sensibilitat social o medi ambiental, i es vincula a Projectes de ValorTRS, una altra iniciativa de l’Ajuntament que dona suport a la creació i consolidació de projectes emprenedors d’innovació social d’alt valor local.

En concret, TRS OnCampus consisteix en un itinerari per a 8 projectes de 6 setmanes de duració en format telemàtic. L’agenda d’activitats combina formacions fonamentalment pràctiques amb sessions amb empreses i mentoria amb especialistes en estratègia empresarial. El programa està adreçat especialment a membres de la comunitat investigadora i de recerca de Terrassa vinculats a entitats (per exemple universitats, centre de recerca o tecnològics i entitats hospitalàries) o departaments de R+D d’empreses innovadores ubicades a la ciutat i la seva àrea d’influència.

Per a poder optar-hi, els projectes sol·licitants han de tenir les següents característiques:

• Equip promotor d’entre 1 i 4 persones

• Integrat preferiblement per personal investigador vinculat a una entitat de recerca, per estudiants de postgrau, màster, MBA, doctorant, PhD, PostDoc, vinculat a equips de R+D d’empreses innovadores.

• Equips que disposin d’una tecnologia o d’un projecte de recerca en fase inicial amb un nivell de maduresa tecnològica o “Technology Readiness Level” d’1 a 5 (des de fase idea fins a prova de concepte) de qualsevol àmbit tecnològic.

Portal d’Innovació

Un cop realitzada la selecció de projectes, els equips estaran convocats a la sessió de benvinguda el dia 8 de juny. En finalitzar la formació, podran explicar la seva experiència i els resultats en una sessió “Demoday” que tindrà lloc al juliol. Igualment, els projectes participants podran publicar els seus resultats en un Portal d’Innovació que permetrà donar publicitat al treball de validació fet i facilitar el contacte amb agents de l’entorn industrial i de l’ecosistema inversor de The Collider.

Les persones interessades podran trobar més informació a través de la pàgina web del programa, on també estan disponibles les bases de participació. Igualment, per resoldre qualsevol dubte respecte a la sol·licitud, es pot contactar directament per correu electrònic a [email protected]. Aquest programa ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i per la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa